Advertentie

Hebban Newsroom

09
juni 2021
om 09:00

Vandaag en morgen op Hebban: de eerste Zomerlezen-reisbestemming is Griekenland!

Gebruik je vaak de Hebban Boekenapp, maar mis je daardoor weleens de dagelijkse artikelen op de website? Deze Newsroom-reeks is speciaal voor jou: elke dag vind je in de Boekenapp een overzicht van de artikelen op Hebban én een exclusieve sneak preview van morgen. Wil je dit overzicht niet missen? Zet dan de push-notificaties aan in de Hebban Boekenapp, onderaan je profielpagina.

Nu te lezen

Boekentippertip | 'Inspiratie voor een nieuw te lezen reeks'
Ben jij al bekend met de Hebban Boekentipper? Geef ons drie favoriete titels en de Hebban achterban voorziet je van een leuk lijstje nieuw leesvoer. Je kunt zelf kiezen wie je wilt laten antwoorden: specialisten uit het Hebban Team, boekverkopers, of lezers. In deze rubriek delen we de leukste van onze Boekentipper-tips. Je volgende favoriete boek ontdek je immers op Hebban!

Hoe maak je een verhaal bloedstollend spannend?
Lezen is net als eten een emotioneel gebeuren. Hoe smaakt iets? Hoe ziet het eruit? Maar vooral: blijf je hongerig naar meer? Een lezer wil niet alleen vermaakt worden, maar wil ook die opgewonden spanning voelen. Hoe gaat het verder? Hoe loopt het af? Schrijf je een spannend verhaal, dan is het nodig wat extra peper toe te voegen. Maar hoe doe je dat? Thrillerauteur Marelle Boersma geeft tips.

Win het boek In 10 stappen een bloedstollende thriller schrijven
Mensje van Keulen schrijft al haar hele carrière over poezen en katten. Nu ze dit jaar haar vijftigjarige schrijverschap viert, worden al deze stukjes voor het eerst gebundeld in één geïllustreerde uitgave. Van journalistieke stukken tot verhalen en van gedichten tot kattencorrespondentie – je kunt het boek nu winnen.

Zomerlezen bestemming: Griekenland
De Griekse eilanden met onder andere Kreta, Rhodos, Kos en Zakynthos zijn populaire vakantiebestemmingen, maar ook het vasteland is fraai met veel historische bezienswaardigheden en een rijke flora en fauna. Speciaal voor jou selecteerde de Hebban-redactie negen boeken om het Griekenland van nu en ooit te ontdekken.

Crime of the Century: thrillerjaar 2006
In deze Crime of the Century Special kijken we naar het jaar 2006. Het was het jaar waarin het Witte Boekje voor het eerst verscheen, uit onvrede om de nieuwe spellingsregels in het Groene Boekje. De ontvoerde Natascha Kamphusch wist na acht jaar te ontsnappen en in Nederland werd de allereerste Burendag georganiseerd. 

Vertalersgeluktournee: Welmoet Hillen over vertaalslagen en kleurschakeringen
Twintig romans vertaald uit negen talen maken kans op de Europese Literatuurprijs 2021. De prijs bekroont zowel auteur als vertaler(s) van de beste hedendaagse Europese roman die in het afgelopen jaar in Nederlandse vertaling is verschenen. De longlist is samengesteld door 17 boekhandels. Tot aan de bekendmaking van de shortlist op 29 juni vertellen de vertalers van deze romans over hun werk.

Vandaag op de agenda

 Vandaag staan er geen evenementen in de literaire agenda van Hebban. Jouw evenement toevoegen doe je hier.

Morgen op Hebban

(Planning onder voorbehoud)

Zomerlezen: De Spannende Week

Crime of the Century: thrillerjaar 2011
Recensie: David Hewson stijgt boven zichzelf uit 

En ook:

Vijftig jaar schrijverschap over poezen en katten komt samen in 'Het kattentheater'
De top 3 verhalen uit de Mensje van Keulen schrijfwedstrijd
Maak kans op een van de vijf exemplaren van 'Het kattentheater' van Mensje van Keulen

De Hebban Boekenapp

Ken je de Hebban Boekenapp nog niet? Klik dan hier om de app gratis te downloaden.Bron: Hebban.nl

Over de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Vandaag en morgen op Hebban: de eerste Zomerlezen-reisbestemming is Griekenland!

Gerelateerd

Gesponsorde boeken