Advertentie

Hebban Newsroom

08
februari 2020
om 08:30

Volkskrant: Voor zijn eerste Dry January zocht Marcus Huibers steun bij de literatuur (en het hielp!)

Vandaag in de Volkskrant: Marcus Huibers hield een dagboek bij gedurende de maand januari. Hierin doet hij verslag van de literatuur waar hij steun bij zocht tijdens zijn alcoholvrije maand. Interessant? Lees dan ook het artikel Een introductie in bibliotherapie: boeken als het leukste medicijn dat we eerder deze week plaatsten. 

Hoe doorsta je een januarimaand zonder alcohol? Hoogleraar klinische psychologie en Volkskeuken-medewerker Marcus Huibers zocht steun bij de literatuur en hield een dagboek bij.

1 januari 2020

Vanochtend de eerste mail van IkPas, het onlineplatform voor mensen die net als ik de eerste dertig dagen van het jaar zullen droogleggen. Ongeveer 40 duizend lotgenoten doen mee, aanmelden kan tot 6 januari. Vijf dagen additionele slemptijd omdat je niet de ruggegraat hebt om op Nieuwjaarsdag te beginnen, is dat niet valsspelen?

Ik heb besloten steun te zoeken bij mijn boekenkast en viste er als eerste het magistrale De drinker van Hans Fallada uit, een boek dat diepe indruk op me maakte toen ik een tiener was.

 

Naar het volledige artikel

Bron: Volkskrant.nl


Reacties op: Volkskrant: Voor zijn eerste Dry January zocht Marcus Huibers steun bij de literatuur (en het hielp!)

Over