Meer dan 4,1 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban Newsroom

04
maart 2021
om 08:00

VPRO Boekengids presenteert: Minibieb der onvolprezen boeken

2 reacties

Welke boeken verdienen een groter publiek? 

De VPRO Boekengids presenteert vanaf 7 maart de wekelijkse webserie Minibieb der onvolprezen boeken. Schrijver, actrice en theatermaker Nhung Dam fietst langs bij acht schrijvers, die haar vertellen welke vergeten of onontdekte boeken het verdienen door iedereen gelezen te worden. 

Je moet wel uit het hardste, meest cynische hout gesneden zijn om de minibieb geen sympathiek verschijnsel te vinden. Natuurlijk is het geen vervanging voor de echte bibliotheek, maar dat die kastjes langs de weg in een behoefte voorzien, is duidelijk. Juist daarom is de minibieb het ideale vehikel om boeken te verspreiden die de bestsellerlijsten nooit hebben gehaald. Boeken die bijna niemand kent, of die allang zijn vergeten. 

Voor de Minibieb der onvolprezen boeken stapt Nhung Dam op de VPRO Boekengidsfiets om aan schrijvers te vragen welke boeken uit hun kast het verdienen door iedereen gelezen te worden. Zij kiezen elk twee boeken die ze toevoegen aan de minibieb. Aan het begin van haar fietstocht voegt Nhung haar eigen favorieten toe en aan het eind dragen kijkers twee titels aan die een plekje in de minibieb verdienen. 

Over Nhung Dam

Nhung Dam is schrijver, actrice en theatermaker. Als actrice was ze onder meer te zien in de series Klem en Dertigers, de door haarzelf geschreven solovoorstelling 3 miljoen voetstappen naar Sicilië was – voordat de theaters dichtgingen – een groot succes. In 2017 kwam haar roman Duizend vaders uit, over een elfjarig meisje dat haar verbeelding inzet om zich staande te houden in de vijandige omgeving waarin zij met haar Vietnamese ouders terecht is gekomen. 

Afleveringen

Alle afleveringen zijn online te bekijken via Instagram en Twitter. Vanaf dinsdag 2 maart is de minibieb online te volgen op vprogids.nl/boeken en op zondag 7 maart komt de eerste aflevering online.

7 maart: Jaap Robben
14 maart: Walter van den Berg
21 maart: Gerda Blees
28 maart: P.F. Thomése
4 april: Raoul de Jong
11 april: Bibi Dumon Tak
18 april: Babs Gons
25 april: Mira Feticu

Naar de website van VPRO BoekenBron: Persbericht


Reacties op: VPRO Boekengids presenteert: Minibieb der onvolprezen boeken

Over

Nhung Dam

Nhung Dam

Nhung Dam (1984) ging na haar studie psychologie naar de Amsterdamse Toneelschoo...

Jaap Robben

Jaap Robben

Jaap Robben (1984) schrijft niet specifiek voor een leeftijd, maar voor ied...

Walter van den Berg

Walter van den Berg

Walter van den Berg (1970) is schrijver. Hij debuteerde in 2004 met Hondenkonin...

Gerda Blees

Gerda Blees

Gerda Blees (1985) won, net als voorheen schrijvers als Manon Uphoff, Edwin Mort...

P.F. Thomése

P.F. Thomése

Pieter Frans Thomése (1958) is een Nederlands schrijver van romans, verha...

Raoul de Jong

Raoul de Jong

Raoul de Jong (1984) schreef voor Vrij Nederland, Het Parool en NRC Handelsb...