Advertentie

Hebban Newsroom

31
oktober 2019
om 20:18

Winterbloei met niet eerder gepubliceerd werk van Jan Wolkers nu cadeau van de bibliotheek

Zojuist is in Kasteel Oud-Poelgeest in Oegstgeest, het geboortedorp van Wolkers, de campagne Nederland Leest van start gegaan. De grootste bibliotheekcampagne van Nederland beleeft dit jaar een bijzondere editie die in het teken staat van duurzaamheid en Jan Wolkers, wiens roman Turks fruit dit jaar zijn vijftigjarig jubileum beleeft. Bibliotheken geven vanaf nu geschenkbundel Winterbloei gratis weg aan bezoekers met daarin tevens niet eerder gepubliceerd werk van Jan Wolkers.

De bundel kent een oplage van bijna een kwart miljoen exemplaren. Winterbloei is samengesteld door Wolkers’ biograaf Onno Blom en bevat natuurverhalen, poëzie, brieven, foto’s, dagboekfragmenten en ander uniek werk. Ook bevat Winterbloei columns van Aaf Brandt Corstius (Meulenhoff), die een van de laatste interviews met Wolkers voor zijn dood afnam, en een voorwoord geschreven door Nederland Leest-ambassadeur Ronald Giphart.

Tijdens Nederland Leest, de grootste bibliotheekcampagne van Nederland, geeft de bibliotheek een bloemlezing van natuurverhalen van Jan Wolkers getiteld Winterbloei cadeau. Winterbloei is de hele maand november voor bibliotheekbezoekers verkrijgbaar in de bibliotheek waar in het kader van duurzaamheid tal van activiteiten worden georganiseerd.

Om iedereen kennis te laten maken met het plezier van samen lezen, organiseert lezersplatform Hebban in samenwerking met de Nederlandse bibliotheken online leesclubs om Winterbloei van Jan Wolkers te bespreken. Meer dan 20 bibliotheken hebben zich aangemeld om een leesclub te organiseren via Hebban. Lezers kunnen zich ook individueel via Hebban aanmelden voor de leesclub.

Naar het volledige artikel

Bron: Persbericht


Reacties op: Winterbloei met niet eerder gepubliceerd werk van Jan Wolkers nu cadeau van de bibliotheek

Gerelateerd

Over

Onno Blom

Onno Blom

Onno Blom (1969) studeerde in 1994 cum laude af in de Nederlandse taal- en lette...

Jan Wolkers

Jan Wolkers

Jan Wolkers (1925 - 2007) was een schrijver, schilder en beeldhouwer. Hij wordt ...

Ronald Giphart

Ronald Giphart

Ronald Giphart (1965) studeerde Nederlands en debuteerde in 1992 met zijn roman ...