Advertentie

Hebban Newsroom

16
oktober 2019
om 17:00

Zeeuwse roman Marlies Allewijn bij Pepper Books

Auteur Marlies Allewijn heeft een contract voor haar vierde roman getekend bij uitgeverij Pepper Books. Het boek dat de titel Barsten krijgt, verschijnt in het voorjaar van 2020. Allewijn brak door met de oorlogsroman Ze was 16, waarvan begin volgend jaar een korte film zal verschijnen. Met de roman De meid werd ze genomineerd voor de Zeeuwse Boekenprijs. Allewijn is ook de schrijver van het geschenk voor de Week van het Zeeuwse Boek 2019.

Barsten vertelt het verhaal van Sari die opgroeit in de jaren 60 in een klein conservatief Zeeuws dorpje. Wanneer ze op haar zestiende onbedoeld zwanger raakt van een ‘toerist’, verandert alles. Niet alleen moet ze afstand doen van haar kind, Sari komt ook steeds meer in de knel te zitten met alles wat jarenlang zo gewoon was: haar autoritaire vader, haar volgzame moeder en zus, en de strenge maatschappelijke mores.

Ze breekt los uit het leven dat ze kent en vertrekt naar het woelige Amsterdam. Vindt ze zichzelf daar bij de vrouwenbeweging of hoort ze toch in het dorp waar ze is opgegroeid?

Marlies Allewijn groeide op in het Zeeuwse Yerseke en verhuisde voor haar studie Film- en televisiewetenschap naar Amsterdam. In 2012 verscheen haar (semi-)autobiografische debuut SchEef. Marlies heeft als redacteur en verslaggever voor verschillende tv-programma’s gewerkt en sinds een aantal jaren maakt ze als freelancer online videoproducties over jongeren.

Auteursfoto: Romy van LeeuwenBron: Persbericht

Over de auteur

Hebban Crew

2141 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Zeeuwse roman Marlies Allewijn bij Pepper Books

Over

Marlies Allewijn

Marlies Allewijn

Marlies Allewijn (1977) is opgegroeid in het Zeeuwse Yerseke. Voor haar studie f...

Gesponsorde boeken