Advertentie

Boekenbon | Slinger je favoriete schrijvers op de bon

In 2014 werd voor het eerst in het 80-jarige bestaan van de Boekenbon een publieksverkiezing gehouden om te bepalen welke auteurs er op de 'nieuwe Boekenbon' afgebeeld zouden worden. Op 26 september werd de Boekenbon met winnaars Esther Gerritsen en Tommy Wieringa gelanceerd. Nu, drie jaar later, mag de lezer wéér stemmen! Boekenbon selecteerde vijf schrijvers en vijf schrijfsters waarop vanaf vandaag gestemd kan worden. Genomineerd in de categorie Schrijvers zijn: Alex Boogers, Herman Koch, Murat Isik, Jaap Robben en Thomas Verbogt. Bij de schrijfsters zijn de genomineerden: Hanna Bervoets, Joke van Leeuwen, Vonne van der Meer, Charlotte Mutsaers en Simone van der Vlugt.

De stemperiode is voorbij, de nieuwe auteurs op de Nationale Boekenbon zijn bekend, Herman Koch en Simone van der Vlugt dieren vanaf april 2018 de boekenbon.

DE STEMBUS IS GESLOTEN.

De verkiezing wordt georganiseerd door Boekenbon in samenwerking met Hebban. Lees hier de algemene voorwaarden van deze actie. 

Over Nederlandse Boekenbon

De Nederlandse Boekenbon is een non-profit organisatie die het lezen wil bevorderen. Dat doen zij al sinds 1934 met de Boekenbon, een waardebon die vooral gebruikt wordt als geschenk. De Boekenbon is te koop bij boekhandels, winkelketens, retail en webshops.

Sinds september 2012 is de Boekenbon als (plastic) cadeaukaart verkrijgbaar. Je kunt een Boekenbon kopen met een zelf te bepalen waarde (tussen € 5 en € 250) en besteden bij ruim 1.000 boekhandels.

Voor meer informatie: www.boekenbon.nl

 

Over Hebban

Hebban.nl is een redactionele boekensite en lezerscommunity ineen. De site werd in 2014 gelanceerd. In dat jaar werd ook de populaire thrillersite Crimezone.nl overgenomen. Hebban groeide in korte tijd uit tot de populairste boekensite van Nederland en Vlaanderen met maandelijks 400.000+ bezoekers. Hebban telt meer dan 133.500 geregistreerde gebruikers. Binnenkort wordt tevens de Hebban Boekenapp gelanceerd voor Apple iPhone en Android smartphones. 

Credits auteursfoto's: Annaleen Louwes (Vonne van der Meer, Herman Koch), Liselore Chevalier (Murat Isik), Marie-Jeanne van Hovel tot Westerflier (Hanna Bervoets), Mike Nicolaassen (Jaap Robben), Amke (Thomas Verbogt), Wim van der Vlugt (Simone van der Vlugt) en Lenny Oosterwijk (Alex Boogers). 

  


Hanna Bervoets

Hanna Bervoets

Hanna Bervoets (1984) is schrijver, essayist en scenarist. Na een bachelor Media...

Alex Boogers

Alex Boogers

Alex Boogers (1970) debuteerde in 1999 onder het mysterieuze pseudoniem M....

Murat Isik

Murat Isik

Murat Isik (1977) debuteerde in 2012 met de roman Verloren grond, die tot op hed...

Herman Koch

Herman Koch

Herman Koch (Arnhem, 1953) is een Nederlandse televisiemaker (onder meer Ji...

Joke van Leeuwen

Joke van Leeuwen

Joke van Leeuwen (1952) schrijft proza en poëzie, is illustrator en perform...

Vonne van der Meer

Vonne van der Meer

Vonne van der Meer schrijft romans en toneelstukken. In 1985 verscheen haar verh...

Charlotte Mutsaers

Charlotte Mutsaers

Charlotte Jacoba Maria Mutsaers (Utrecht, 1942) is een Nederlands schrijfster, e...

Jaap Robben

Jaap Robben

Jaap Robben (1984) is een veelzijdig schrijver, dichter en theatermaker. Van 200...

Thomas Verbogt

Thomas Verbogt

Thomas Verbogt (1952) schreef vele romans, verhalenbundels en toneelstukken. Bek...

Simone van der Vlugt

Simone van der Vlugt

Simone van der Vlugt (Hoorn, 1966) hoort bij de top van de Nederlandse thrillera...