Advertentie

Colofon

Terug naar de startpagina

Hebban.nl werd opgericht in 2014 en groeide in korte tijd uit tot de populairste boekensite en grootste lezerscommunity van Nederland en Vlaanderen met inmiddels meer dan 170.000 leden. De site trekt maandelijks meer dan 550.000 bezoekers. Klik hier voor de quick tour! 

Onze naam

‘Hebben alle vogels nesten begonnen behalve ik en jij’, schreef een Vlaamse monnik rond 1100 in het Nederlands van zijn tijd: Hebban olla vogala nestas hagunnan hinase hic enda thu? De monnik testte zo zijn pen. Zijn krabbel is een van de oudste geschreven zinnetjes in het Nederlands.

Bron: Canon van Nederland

Ik heb een vraag voor de redactie Online brochure Hebban in de media Quick Tour


Een snel antwoord op een vraag? Klik hier!

Als je niet lang online bent, vragen we je om je e-mailadres en ontvang je het antwoord in je mailbox. 

De mensen achter Hebban

   

Sander Verheijen

Sander Verheijen (1974) is general manager en hoofdredacteur van Hebban. Na jaren gewerkt te hebben als marketing- en communicatieprofessional bij o.a. Siemens en de ANWB, richtte hij in 2002 thrillersite Crimezone.nl op. De site werd in 2014 overgenomen door Hebban. Sander werkte in verschillende functies in het boekenvak. Naast hoofdredacteur is hij vormgever en auteur.

Volg Sander op Hebban | Neem contact op

Daphne van Rijssel

Daphne van Rijssel (1986) is redacteur bij Hebban. Ze rondde de Pedagogische Academie in Groningen af en werkte een aantal jaar als leerkracht in het basisonderwijs. Daarna studeerde ze Nederlandse Taal en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam en specialiseerde ze zich in de moderne letterkunde.

Volg Daphne op Hebban | Neem contact op

Lindy de Jong

Lindy de Jong (1987) is redacteur bij Hebban en aanspreekpunt voor YA- en jeugdliteratuur. Ze studeerde Spaanse Taal en Cultuur, gevolgd door de master Westerse Literatuur en Cultuur. Ze specialiseerde zich in de Spaanse literatuur. Bij uitgeverij Nieuw Amsterdam werkte ze o.a. als PR-medewerker, redactie-assistent en redacteur.

Volg Lindy op Hebban | Neem contact op 

Soraya Vink

Soraya Vink (1992) is redacteur en thrillerspecialist bij Hebban. Ze studeerde Spaanse Taal en Cultuur, gevolgd door de master Educatie en Communicatie waar ze haar eerstegraads lesbevoegdheid voor docente Spaans behaalde. Soraya debuteerde in 2018 als thrillerauteur met Persona (HarperCollins).

Volg Soraya op Hebban | Neem contact op

Debbie van der Zande

Debbie van der Zande (1977) is redacteur en communitymanager bij Hebban. Ze heeft gewerkt in boekhandels, als recensent en (eind)redacteur bij FOK! en diverse genretijdschriften en was bestuurslid van de Stichting ter bevordering van het fantastische genre. Ze is co-auteur van het in 2015 verschenen boek Hoe schrijf je fantasy en sciencefiction? (Atlas Contact).

Volg Debbie op Hebban | Neem contact op

Martijn Lindeboom

Martijn Lindeboom (1971) is redacteur en data-analist bij Hebban. Hij zet zich al jaren in voor de bevordering van het fantastische genre in Nederland. Hij is auteur van negen fantasyromans en tientallen korte verhalen. Samen met Debbie publiceerde hij het boek Hoe schrijf je fantasy en sciencefiction? Daarnaast geeft Martijn cursussen en workshops, o.a. bij de Schrijversacademie.

Volg Martijn op Hebban | Neem contact op

Hebban is een activiteit van Book Communities b.v.

Postadres

   

Recensie-exemplaren, aanbiedingsbrochures en persmailings:

Hebban HQ
Saturnusstraat 46-62
2132 HB Hoofddorp  

Engelstalige recensie-exemplaren en Nederlandstalige sciencefiction, fantasy en horror:

Hebban Groningen
Fossemaheerd 152
9737 KK Groningen

Stuur persberichten naar: vandaag (at) hebban.nl

En zij schrijven of schreven ook voor Hebban:

Guus Bauer - Kees de Bree - Ariënne Bolt - Jean-Paul Colin - Jacky van Dijk - Victoria Farkas - Wout ten Have - Julienne van den Heuvel - Anna Korterink - Peter Kuijt - Wilke Martens - Suzanne Peters - Cees van Rhienen - Stefanie Schulte - Jannelies Smit - Evelien van Steenis - Jet Steinz - Natascha van der Stelt - Natasza Tardio - Luc Wierts - Bente van de Wouw

Het Hebban recensententeam

Aimee van Tienoven - Angele van Baalen - Ann Busquart - Anna Husson - Anne Oerlemans - Anne Terwisscha - Anne-Claire Verham - Annemieke de Jong - Anneke van Ieperen - Annelieke Heppenhuis - Annette Jongen - Bieke Vanherrewege - Carmen Ploeg - Christien Boomsma - Christine Bols - Diana van Eynde - Diana Wienholds - Dick van der Veen - Edwin Lommers - Eeke Riegen - Eline Huls - Eline van der Boog - Elise Hermans - Ellen IJzerman - Elske Muilenburg - Eva Kuijlenburg - Evy De Brabander - Geertje Otten - Gerry Hameetman - Gert Braak - Greet Braem - Guy Doms - Heidi van der Vloet - Helena van Dijk - Helma Koot - Inge Deutekom - Inge Fransen - Jacky van Dijk - Jacqueline Coppens - Jan Stoel - Janneke Bouwman - Janneke Elderbroek - Jeanette van de Lindt - Jeanne Vogel - Joke de Meyer - Joke Simmelink - Joop Hazenbroek - Joop Liefaard - Joop Rose - Kamila Straatsburg - Kanta Dihal - Katy Hurkmans - Kees de Bree - Kees van Duyn - Kim Saris - Koen Driessens - Laura Freijser - Lisanne Brans -  Marjan van Druenen - Marloes Otten - Marvin Olbrechts - Mike van Holsteijn - Miriam Vaz Dias - Nathalie Brouwers - - Nico Voskamp - Noor te Velde - Raymond Rombout - Renate Kerkhofs - Rob Weber - Ronco Muller - Rose Leighton - Sarah de Waard - Selene Broers - Sigried Lievens - Silke Gorremans - Silke van Deelen - Silvia van Gimst - Sjoerd Huinink - Victor de la Vieter - Willem van Hartskamp

Het Boekverkopers Panel

Het Hebban Boekverkopers Panel bespreekt - in een wisselende samenstelling - met enige regelmaat 'speerpunt' boeken uit aanbiedingsbrochures van uitgeverijen. Dit zijn de boekverkopers die een bijdrage leveren aan de rubriek 'Hot or Not'. Bekijk hier alle afleveringen.

Disclaimer foto- en beeldmateriaal

De redactie van Hebban maakt bij redactionele artikelen voornamelijk gebruik van rechtenvrij beeldmateriaal en/of beelden beschikbaar gesteld door uitgeverijen. De uitgever verklaart en waarborgt zonder voorbehoud of beperking dat het fotomateriaal dat hij in het kader van de actie, artikel of auteursprofiel op Hebban.nl aanlevert tot het publieke domein behoort dan wel dat hij alle intellectuele rechten die daaraan kleven (auteursrecht, portretrecht, e.d.) heeft geregeld met de auteur, fotograaf of andere rechthebbenden, door overdracht, licentie, betaling van het geldende tarief of op enige andere wijze.

Waar we redactioneel gebruik maken van beeldmateriaal van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat beeldmateriaal niet voor publiek gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij op verzoek zo snel mogelijk informatie en beeldmateriaal verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan. Neem hiervoor contact op met de redactie van Hebban.nl.

Over het recenseren van boeken

Hebban bespreekt wekelijks 25 tot 40 boeken. Dat zijn er heel veel, maar het is toch slechts het topje van de ijsberg van alle boeken die er verschijnen. De meeste boeken die we bespreken worden door de redactie aangevraagd op basis van ontvangen persberichten en/of aanbiedingsbrochures van uitgevers.

Boeken die we ongevraagd ontvangen, worden beoordeeld door de redactie. Boeken die niet worden geselecteerd voor een Hebban-recensie worden uitgezet in de community voor bijv. een lezersrecensie of blogartikel. Ontvangen boeken worden nooit retour gestuurd. Over het al dan niet bespreken van een boek wordt niet gecommuniceerd.  

Startpagina voor auteurs

Altijd op de hoogte?

Schrijf je dan in voor een of meer van de Hebban-nieuwsbrieven, waaronder de dagelijkse Hebban lunchupdate, de genrenieuwsbrieven of de verwacht-nieuwsbrieven.  

Naar de nieuwsbrieven