Advertentie

Colofon

Terug naar de startpagina

Hebban.nl werd opgericht in 2014 en groeide in korte tijd uit tot de populairste boekensite en grootste lezerscommunity van Nederland en Vlaanderen met inmiddels bijna 200.000 leden. De site trekt maandelijks meer dan 600.000 bezoekers. Klik hier voor de quick tour! 

Ik heb een vraag voor de redactie Online brochure Hebban in de media Quick Tour


Een snel antwoord op een vraag? Klik hier!

Als je niet lang online bent, vragen we je om je e-mailadres en ontvang je het antwoord in je mailbox. 

De mensen achter Hebban

   

Sander Verheijen

Sander Verheijen (1974) is general manager en hoofdredacteur van Hebban. Na jaren gewerkt te hebben als marketing- en communicatieprofessional bij o.a. Siemens en de ANWB, richtte hij in 2002 thrillersite Crimezone.nl op. De site werd in 2014 overgenomen door Hebban. Sander werkte in verschillende functies in het boekenvak. Naast hoofdredacteur is hij vormgever en auteur.

Volg Sander op Hebban | Neem contact op

Lindy de Jong

Lindy de Jong (1987) is redacteur bij Hebban en aanspreekpunt voor YA- en jeugdliteratuur. Ze studeerde Spaanse Taal en Cultuur, gevolgd door de master Westerse Literatuur en Cultuur. Ze specialiseerde zich in de Spaanse literatuur. Bij uitgeverij Nieuw Amsterdam werkte ze o.a. als PR-medewerker, redactie-assistent en redacteur.

Volg Lindy op Hebban | Neem contact op 

Anouk van der Zee

Anouk van der Zee (1985) is redacteur bij Hebban. Ze studeerde Kinder- en Jeugdpsychologie, gevolgd door een studie Literatuurwetenschap. Ze heeft bij verschillende boekhandels gewerkt en verzorgde daar de inkoop, social media en het schrijven van boekencontent. Vóór Hebban werkte ze nog even kort bij een online marketing bureau als content marketeer.
 

Volg Anouk op Hebban | Neem contact op 

Debbie van der Zande

Debbie van der Zande (1977) is redacteur en communitymanager bij Hebban. Ze heeft gewerkt in boekhandels, als recensent en (eind)redacteur bij FOK! en diverse genretijdschriften en was bestuurslid van de Stichting ter bevordering van het fantastische genre. Ze is co-auteur van het in 2015 verschenen boek Hoe schrijf je fantasy en sciencefiction? (Atlas Contact).

Volg Debbie op Hebban | Neem contact op

Martijn Lindeboom

Martijn Lindeboom (1971) is redacteur en data-analist bij Hebban. Hij zet zich al jaren in voor de bevordering van het fantastische genre in Nederland. Hij is auteur van negen fantasyromans en tientallen korte verhalen. Samen met Debbie publiceerde hij het boek Hoe schrijf je fantasy en sciencefiction? Daarnaast geeft Martijn cursussen en workshops, o.a. bij de Schrijversacademie.

Volg Martijn op Hebban | Neem contact op

Aimee van Tienoven

Aimee van Tienoven (1993) is redacteur bij Hebban. Ze studeerde Communicatie en volgde daarna de master Nederlandse Letterkunde & het Literaire Veld. Na stages bij Nightwriters en Passionate Bulkboek, was ze werkzaam als boekverkoper bij Libris Venstra. Thuis heeft ze na jaren sparen inmiddels een privébibliotheek.


 

Volg Aimee op Hebban | Neem contact op 

Hebban is een activiteit van Book Communities b.v.

Postadres

   

Recensie-exemplaren, aanbiedingsbrochures en persmailings:

Hebban HQ
Saturnusstraat 46-62
2132 HB Hoofddorp  

(niet door ons aangevraagde boeken worden niet gerecenseerd)

Engelstalige recensie-exemplaren en Nederlandstalige sciencefiction, fantasy en horror:

Hebban Groningen
Fossemaheerd 152
9737 KK Groningen

Stuur persberichten naar: vandaag (at) hebban.nl

En zij schrijven of schreven ook voor Hebban:

Guus Bauer - Kees de Bree - Ariënne Bolt - Jean-Paul Colin - Jacky van Dijk - Victoria Farkas - Wout ten Have - Julienne van den Heuvel - Frank Hockx - Anna Korterink - Peter Kuijt - Wilke Martens - Suzanne Peters - Cees van Rhienen - Daphne van Rijssel - Stefanie Schulte - Jannelies Smit - Evelien van Steenis - Jet Steinz - Natascha van der Stelt - Natasza Tardio - Luc Wierts - Bente van de Wouw

Het Hebban recensententeam

Klik hier voor een up-to-date overzicht van onze recensenten.

Het Boekverkopers Panel

Het Hebban Boekverkopers Panel bespreekt - in een wisselende samenstelling - met enige regelmaat 'speerpunt' boeken uit aanbiedingsbrochures van uitgeverijen. Dit zijn de boekverkopers die een bijdrage leveren aan de rubriek 'Hot or Not'. Bekijk hier alle afleveringen.

Disclaimer foto- en beeldmateriaal

De redactie van Hebban maakt bij redactionele artikelen voornamelijk gebruik van rechtenvrij beeldmateriaal en/of beelden beschikbaar gesteld door uitgeverijen. De uitgever verklaart en waarborgt zonder voorbehoud of beperking dat het fotomateriaal dat hij in het kader van de actie, artikel of auteursprofiel op Hebban.nl aanlevert tot het publieke domein behoort dan wel dat hij alle intellectuele rechten die daaraan kleven (auteursrecht, portretrecht, e.d.) heeft geregeld met de auteur, fotograaf of andere rechthebbenden, door overdracht, licentie, betaling van het geldende tarief of op enige andere wijze.

Waar we redactioneel gebruik maken van beeldmateriaal van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat beeldmateriaal niet voor publiek gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij op verzoek zo snel mogelijk informatie en beeldmateriaal verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan. Neem hiervoor contact op met de redactie van Hebban.nl.

Over het recenseren van boeken

Alleen op basis van een inhoudelijk en informatief persbericht naar vandaag@hebban.nl bij verschijning van het boek wordt een boek ter bespreking overwogen. Je hebt weinig kans op een recensie bij een boek dat ouder is dan twee á drie maanden, bij een boek dat geen professionele redactie en vormgeving heeft gehad en bij een digitaal recensieexemplaar. Volgt er geen aanvraag voor een recensie-exemplaar op het persbericht, dan heeft de redactie besloten het boek niet aan te vragen. Verdere correspondentie daarover is niet mogelijk.

We recenseren geen ongevraagd toegestuurde recensie-exemplaren.

Startpagina voor auteurs

Altijd op de hoogte?

Schrijf je dan in voor een of meer van de Hebban-nieuwsbrieven, waaronder de dagelijkse Hebban lunchupdate, de genrenieuwsbrieven of de verwacht-nieuwsbrieven.  

Naar de nieuwsbrieven