Hebban Reading Challenge | Aanmelden | Inspiratie | Hebban Quick Tour

De Hebban Reading Challenge 2021

Stoppen met roken, minder drinken, afvallen, sporten. Het zijn de meest gehoorde goede voornemens voor het nieuwe jaar, maar ook de voornemens waarover je in februari vaak niets meer hoort (en terugziet). Meer - en vooral meer mooie - boeken lezen is een voornemen waarbij wij jou het hele jaar kunnen helpen. Want met de Hebban Reading Challenge zet je de eerste goede stap om dat voor elkaar te krijgen. Kies het aantal boeken dat je dit jaar wilt lezen en wij zorgen er met z'n allen voor dat je meer mooie boeken zult gaan lezen.

Zorg ervoor dat je de Hebban Challenge-nieuwsbrief in je persoonlijke profiel aan hebt staan, dan blijf je op de hoogte van de leukste exclusieve acties.

Doe mee aan de Reading Challenge 2021
of schrijf je nog snel in voor 2020 en ontvang eind december je persoonlijke leesjaaroverzicht

Je daagt jezelf uit

Natuurlijk heb je je al voorgenomen om in 2021 minder tijd te besteden aan sociale media en meer boeken te gaan lezen. De Hebban Reading Challenge helpt je daarbij. Je vult op hier het aantal boeken in dat je wilt gaan lezen en je kunt meteen op 1 januari van start. Je kunt vandaag al beginnen met het selecteren van de boeken die sowieso op je wil ik lezen-stapel liggen. Het maakt helemaal niet uit of je nu tien, vijfentwintig op honderd boeken wilt lezen. Je kunt het voorgenomen aantal boeken altijd naar boven (of naar beneden) bijstellen.

om nieuwe dingen te ontdekken

Laat je inspireren door de 52 categorieën op de afvinklijst en door tips van andere lezers op de site. Neem eens een kijkje in de Hebban Rank, de lijst met populairste boeken op Hebban. Zo lees je gevarieerder en ook eens wat anders dan je normaal zou lezen. Misschien stuit je zo wel op een boek dat je zelf nooit op zou pakken, en wie weet wordt dat jouw mooiste boek van het jaar.

en meer én leuker te lezen!

Leuke dingen worden nog leuker als je het niet alleen doet. Hebban is al jaren de grootste en gezelligste lezerscommunity van Nederland en Vlaanderen. Al meer dan twaalfduizend lezers gingen je dit jaar voor en doen mee aan de Hebban Reading Challenge. Als deelnemer ontvang je regelmatig een nieuwsbrief met een update van jouw challenge en exclusieve acties en giveaways. Gebruik je Hebban om de boeken die je hebt gelezen en nog wilt lezen bij te houden, dan word je af en toe verrast met leestips op maat, gebaseerd op jouw voorkeuren.

Doe mee aan de Reading Challenge


Hoe vul ik mijn Challenge in?

 • Meld je aan voor de Challenge en vul het aantal boeken dat je wilt lezen in. Je kunt je leesdoel elk moment aanpassen.
 • Voeg een boek toe aan je challenge. Gebruik de zoekbalk om snel bij een boek uit te komen en zet hem op 'Wil ik lezen' (A). In de pop-up kan worden aangevinkt dat het boek meetelt voor de challenge.
 • Met het uitklappijltje van de actieknop (B) kan een boek ook naderhand worden toegevoegd aan de challenge.

 • Zet het boek op 'gelezen' als je het uit heb.
 • Het boek wordt automatisch toegevoegd aan je gelezen boeken in de Reading Challenge.

Hoe bepaal ik mijn juiste leesdoel?

Dat is een goede vraag. Je blijft waarschijnlijk het meest gemotiveerd als je een realistisch en haalbaar doel stelt. Las je het afgelopen jaar met pijn en moeite twintig boeken, dan is dat gewoon een mooi uitgangspunt. Las je er twintig maar denk je dat je er ook 25 of 30 zou kunnen of heel graag zou willen lezen, dan vul je dat aantal in. Je kunt je persoonlijke Challenge gedurende het jaar naar boven en naar beneden bijstellen.

Ik wil graag volgens de #boekperweek challenge op twitter lezen

Dat kun je mooi doen door je leesdoel op 52 te zetten op Hebban en elke week je gelezen boek met deze hashtag van de bibliotheken te delen op Twitter op Facebook. Op Hebban heb je dan aan het einde van het jaar mooi je 52 gelezen boeken op een rij staan.

Wie wint er?

Jij! Of je Challenge nu 10 boeken groot is of 100, jij wint, want je hebt plezier en bent lekker aan het lezen. Heb je je Challenge niet gehaald? Jammer, maar je wint toch, want je hebt plezier gehad. Kies volgend jaar een wat lagere Challenge of ga op zoek naar manieren om meer leestijd voor jezelf te creeëren. De Hebban Reading Challenge gaat niet om winnen, het gaat niet om zo veel mogelijk boeken lezen of meer dan een ander, het gaat om geweldig veel plezier hebben.

De Hebban Boekenapp

Ook in de Hebban Boekenapp kun je je Challenge bijhouden. Zoek het boek op via de zoekbalk (of de scanner in de Hebban Boekenapp), zet hem op 'Gelezen' en vink de Reading Challenge aan. Dan schuift je voortgangsbalk een stukje op.

Download de app voor iPhone
Download de app voor Android-telefoons

Inloggen op site en app: Je gebruikt hetzelfde account voor de site en de app. Je logt dus op dezelfde manier in.Reading Challenge 2016 Reading Challenge 2017 Reading Challenge 2018 Reading Challenge 2019 Reading Challenge 2020

Word lid van de grootste lezerscommunity van Nederland en Vlaanderen

 • Beheer de boeken die je las of nog wilt lezen
 • Ontvang leestips op maat
 • Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over jouw favoriete auteurs
 • Lees meer en leuker met de Hebban Reading Challenge
 • Doe mee aan exclusieve giveaways en online leesclubs
 • Al meer dan 200 duizend lezers gingen je voor
 • Lid worden is gratis en kost slechts een paar minuten van je tijd


Klik hier voor een gratis account