De Hebban Reading Challenge

De Hebban Reading Challenge helpt jou om in een jaar meer boeken te lezen. Of je nu vijf boeken wilt lezen of honderd, dat maakt helemaal niet uit. Je leesdoel werkt pas echt enthousiasmerend als hij ook haalbaar is. Tenslotte kun je het aantal boeken dat je wilt lezen het hele jaar bijstellen. Laat je inspireren door de Hebban Crew, de vele andere deelnemers en lezers op Hebban om de leukste, mooiste, grappigste of spannendste boeken te ontdekken. Schrijf je vandaag nog gratis in voor de Hebban Reading Challenge 2021!

Zorg ervoor dat je de Hebban Reading Challenge-nieuwsbrief in je persoonlijke profiel aan hebt staan, dan blijf je op de hoogte van de leukste exclusieve acties.

De checklist

Aan de Hebban Reading Challenge doe je mee door het kiezen en instellen van je leesdoel. Hebban zou echter Hebban niet zijn als we je niet het hele jaar door zouden inspireren met leestips en uitdagende zoektochten naar het ideale boek. Daarom hebben we ook dit jaar een checklist met 52 categorieën en die zijn wel heel creatief dit keer. De checklist is niet verplicht voor deelname aan de Challenge. Je kunt hem volledig links laten liggen, zo nu en dan bekijken ter inspiratie of je neemt de ultieme uitdaging aan en probeert elk boxje af te vinken. Kies wat jij leuk vindt, waar jij blij van wordt en wat jou het beste helpt bij je leesgedrag.

In de checklist van 2021 vragen we jou het werk te doen. Elke categorie is op meerdere manieren te interpreteren. Zo is er bijvoorbeeld de categorie 'Lees een duister boek'. Om dit boxje aan te vinken, lees je een boek met een zwarte cover, een dystopie of een akelige thriller. Of neem bijvoorbeeld de opdracht 'Lees een jong boek'. Daarvoor pak je een boek dat net verschenen is, een kinderboek of YA-roman.

Er zijn geen goede of foute keuzes hier, als jij vindt dat een boek in een categorie past, dan past het. We hopen dat deze 52 categorieën je helpen een spannend, uitdagend en vooral heel leuk leesjaar te beleven.

Meld je nu aan

De Hebban Boekenapp

Ook in de Hebban Boekenapp kun je je Challenge opstarten en bijhouden. Zoek het boek op via de zoekbalk (of gebruik de scanner in de Hebban Boekenapp), zet hem op 'Gelezen' en vink de Reading Challenge 2021 aan. Dan schuift je voortgangsbalk een stukje op.

Inloggen op site en app: Je gebruikt hetzelfde account voor de site en de app. Je logt dus op dezelfde manier in. Lees de Boekenapp FAQ voor antwoorden op veelgestelde vragen.

Meld je nu aan

Doe mee aan de Reading Challenge

Hoe vul ik mijn Challenge in?

 • Meld je aan voor de Challenge en vul het aantal boeken dat je wilt lezen in. Je kunt je leesdoel elk moment aanpassen.
 • Voeg een boek toe aan je challenge. Gebruik de zoekbalk om snel bij een boek uit te komen en zet hem op 'Wil ik lezen' (A). In de pop-up kan worden aangevinkt dat het boek meetelt voor de challenge.
 • Met het uitklappijltje van de actieknop (B) kan een boek ook naderhand worden toegevoegd aan de challenge.
 • Zet het boek op 'gelezen' als je het uit heb.
 • Het boek wordt automatisch toegevoegd aan je gelezen boeken in de Reading Challenge.

Hoe bepaal ik mijn juiste leesdoel?

Dat is een goede vraag. Je blijft waarschijnlijk het meest gemotiveerd als je een realistisch en haalbaar doel stelt. Las je het afgelopen jaar met pijn en moeite twintig boeken, dan is dat gewoon een mooi uitgangspunt. Las je er twintig maar denk je dat je er ook 25 of 30 zou kunnen of heel graag zou willen lezen, dan vul je dat aantal in. Je kunt je persoonlijke Challenge gedurende het jaar naar boven en naar beneden bijstellen.

Wie wint er?

Jij! Of je Challenge nu 10 boeken groot is of 100, jij wint, want je hebt plezier en bent lekker aan het lezen. Heb je je Challenge niet gehaald? Jammer, maar je wint toch, want je hebt plezier gehad. Stel je leesdoel volgend jaar iets lager in of ga op zoek naar manieren om meer leestijd voor jezelf te creëren. De Hebban Reading Challenge gaat niet om winnen, het gaat niet om zo veel mogelijk boeken lezen of meer dan een ander, het gaat om geweldig veel plezier hebben.

De Hebban Boekenapp

Ook in de Hebban Boekenapp kun je je Challenge bijhouden. Zoek het boek op via de zoekbalk (of de scanner in de Hebban Boekenapp), zet hem op 'Gelezen' en vink de Reading Challenge aan. Dan schuift je voortgangsbalk een stukje op.

Download de app voor iPhone
Download de app voor Android

Inloggen op site en app: Je gebruikt hetzelfde account voor de site en de app. Je logt dus op dezelfde manier in.

Word lid van de grootste lezerscommunity van Nederland en Vlaanderen

 • Beheer de boeken die je las of nog wilt lezen
 • Ontvang leestips op maat
 • Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over jouw favoriete auteurs
 • Lees meer en leuker met de Hebban Reading Challenge
 • Doe mee aan exclusieve giveaways en online leesclubs
 • Al meer dan 200.000 lezers gingen je voor
 • Lid worden is gratis en kost slechts een paar minuten van je tijd


Klik hier voor een gratis account