Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

mirakel

Ik val gelijk met de deur in huis. Ik ben grote fan van dit boek. Alles aan dit boek vind ik geweldig. De manier van schrijven, van vertellen, de personages, het verhaal, taalgebruik, plot,... alles. De onderwerpen die de auteur aanhaalt, de personages die elk hun bagage hebben en zich met elkaar verweven. Geloof en volksgeloof, heerlijk om dat in een boek te zien.

De schrijfstijl van deze auteur is - ondanks de thema’s die ze met dit boek aansnijdt - ongelooflijk vlot. (Als Vlaming waarschijnlijk iets vlotter dan voor Nederlanders.)
De auteur zuigt je - dankzij die schrijfstijl - vanaf de eerste pagina’s in het boek en laat je pas los wanneer het boek uit is. En dan nog kon ik niet stoppen met aan dit boek te denken.

Marita de Sterck laat in Mirakel ál haar personages aan het woord. Zowel Ruben, Nuri, Emiel maar ook Lea als de moeder der moeders, de natuur. Allemaal krijgen ze, meer dan terecht, hun stem om dit verhaal tot een ongelooflijk mooi, knap en diep geheel te weven. De auteur brengt zoveel, vertelt zoveel, zoveel onderwerpen maar nooit voelt het teveel of te rommelig.

Laat je leiden of misleiden door iets dat herinnering heet. ‘Het zijn niet de schone souvenirs maar juist de zere plekken die het vlotst door de generaties reizen.’ Lees dit boek en geniet van elk woord.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Alexs Books and Socks

Gesponsord

Als lezer word je uitgenodigd mee te denken en krijg je voldoende hints en vermoedens toegespeeld en toch sta je continu op het verkeerde been.

Doe mee aan de Hebban Boek van de Maand Challenge en lees mee met de Hebban Crew. 16 verrassende boeken in 16 maanden!