Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Spannende novelle met herkenbare elementen

aninaleest 05 september 2022
Afgelopen week was de release van de nieuwste Kluitman-novelle ‘Slipjacht’. Ik las het boek binnen een uurtje uit en heb’ Slipjacht’ beoordeeld met vier sterren. Ik raad dit spannende boek(je) dan ook zeker aan!

Mateo is een jongen van vijftien met een moeilijke thuissituatie en nare ervaringen op school. Zijn moeder is vertrokken naar Afrika toen Mateo nog erg klein was, zijn vader begrijpt hem niet en op school wordt Mateo veel gepest. Zijn vrienden hebben hem in de steek gelaten en de enige manier om met al die frustraties en emoties om te gaan, is voor Mateo om te tekenen. Zijn tekeningen zijn bloederig, want Mateo gelooft dat alles meevalt als je je maar inbeeldt dat het altijd erger kan. Als de vader van Mateo zijn tekeningen ontdekt, wil hij dat Mateo met iemand gaat praten. Halsoverkop vertrekt Mateo op schoolkamp naar de Veluwe, maar nog voor het bereiken van het kampgebouw neemt hij de benen. Mateo wil met rust gelaten worden, voor zichzelf zorgen en bewijzen dat hij geen freak is. Wat hij niet weet, is dat er in het bos iemand ronddwaalt. Iemand die veel eenzamer, bozer en gevaarlijker is dan Mateo zich kan voorstellen…

’Slipjacht’ is een spannend boek vol avontuur. Mateo is een bijzonder personage om te volgen, hij vertoont wat apart gedrag, maar is een lief en leuk persoon. Ik kreeg oprecht medelijden met hem. Doordat je vanuit Mateo’s perspectief leest, ervaar je hoe alleen en niet begrepen hij zich voelt. Mateo ontwikkelt gedurende het boek een bijzondere vriendschap, iets wat het verhaal zeker verrijkt. Ook de band met zijn ouders verandert door de gebeurtenissen in het boek. Mooi om te lezen dat er altijd ruimte is voor tweede kansen.

De schrijfstijl van het boek is vlot. De gebeurtenissen en beschreven gevoelens zullen vooral voor jongeren tussen de 13 en 18 jaar zeker herkenbaar zijn. Het verloop van het verhaal is spannend en redelijk onvoorspelbaar. Je wilt graag weten wie het gevaar in het bos vormt en wat zijn beweegredenen zijn. Of ik dit uiteindelijk heel geloofwaardig vond? Dat niet per sé, maar het maakte het verhaal wel spannend.

‘Slipjacht’ is weer een fijne, maar bovenal spannende novelle voor jongeren en/of liefhebbers van spannende verhalen. Ik heb genoten van dit nieuwe deel in de reeks novelles en beoordeel het boek dan ook met vier sterren. In september verschijnt er weer een nieuwe novelle, ‘Wat we niet zeggen’. Ik kan niet wachten!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van aninaleest

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?