Advertentie
    Annemieke de Jong Hebban Recensent

Auteur en illustrator Daniel Frost is een kunstenaar die op een fantasierijke en speelse manier gebruik maakt van zijn observaties. In zijn illustraties maakt hij gebruik van een combinatie van traditionele en minder traditionele materialen. En laten die illustraties nu precies zijn wat Een walvis zo groot... zo bijzonder maakt! De Nederlandse vertaling is van Bette Westera, die niet alleen bekend is door haar vertalingen - maar ook door haar eigen kinderboeken.

De illustraties zijn prachtig! Kleurrijk maar op een zachte manier, met een mooie overloop van kleuren die met name de lucht en de zee (maar eigenlijk de hele omgeving) een magische uitstraling geven. Daarnaast zijn de dieren in het verhaal op een eigen maar tegelijkertijd ook natuurgetrouwe manier weergegeven.

Het verhaal zelf is een soort van legende, waarin Cuno en Aida van hun vader de verhalen horen over een walvis zo groot, die ooit rondom hun leefomgeving zwom, in het hoge koude Noorden. Dit verhaal en met name de walvis maakt Cuno zo nieuwsgierig dat hij die walvis moet vinden, maar Aida laat hem niet alleen gaan... En dus varen ze samen op zee, zoekend naar de walvis. Ze bevinden zich in de ijzige vlaktes, waar water en dieren zijn, maar waar vooral ook gevaren zijn. Zal het ze lukken de walvis zo groot te vinden?

Een fantastisch mooi prentenboek dat met name geschikt is voor wat oudere kinderen (minimaal kleuterleeftijd), dat uitnodigt om in gesprek te gaan over de natuur, bijvoorbeeld door wat je ziet op de prachtige tekeningen. Daarnaast is het een prentenboek dat ook menig volwassene aan zal spreken. Een must read waar je samen met je kinderen enorm van kan genieten!

Reacties op: De liefde van de natuur

2
Een walvis zo groot als… -
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker