Advertentie

Liselotte Stavorinus (1967) schreef haar debuut in 2013. Het Reservaat
gaat over Jessica die in een chique villawijk gaat wonen en geïntroduceerd wordt in een vriendengroep waarbinnen de relaties gecompliceerd zijn en niets is wat het lijkt.
Saskia Noort spande een rechtszaak tegen Stavorinus aan, omdat Het reservaat maar liefst negenentwintig gekopieerde elementen uit haar boek De eetclub zou bevatten. Ze beschuldigde Stavorinus van plagiaat. In december 2014 wees de rechtbank alle vorderingen van Noort en haar uitgever Ambo/Anthos af.
Nu is er het tweede boek van Liselotte Stavorinus De verleiding.
Edward Van Vrijberghe de Koning is fotograaf. Zijn familie is rijk en succesvol en woont in ’t Gooi. Edward is altijd het zwarte schaap geweest, maar daar lijkt verandering in te komen als hij wordt genomineerd voor de World Press Photo. Zakenman en advocaat Robert Ambrosius is onder de indruk van Edwards foto's en heeft een bijzondere opdracht voor hem. Is dit puur vanwege de kwaliteit van zijn werk, of spelen er andere belangen? En wat heeft de bloedmooie echtgenote van Ambrosius hiermee te maken?

Van de Crime Compagnie ontving ik een recensie exemplaar, waarvoor hartelijk dank!
De verwachting die ik van dit boek had, was dat het een soort geschreven soap zou zijn; een kruising tussen GTST en Gooische Vrouwen. Het bleek niet zo te zijn! Wel degelijk inhoud en een goed plot!
Het verleden lijkt Edward in te halen, gaandeweg het verhaal. Een verleden dat zwaar op hem drukt. Hij lijkt nog steeds aan de verwachtingen van zijn vader te moeten voldoen en daar worstelt hij mee. Robert Ambrosius lijkt voor hem een redder in nood te zijn en voor erkenning te gaan zorgen. Daar moet Edward wel het nodige voor terug doen en is dat het allemaal waard? Komt de liefde die hij zo wenst hem ook toe?
Niet een dik boek, maar wel degelijk een boek met inhoud, niet oppervlakkig en een verrassende twist aan het einde.
Zeker het lezen waard!

Reacties op: Laat je verleiden!

10
De verleiding - Liselotte Stavorinus
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,95 Bestel het e-book € 7,99
E-book prijsvergelijker