Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Een verhaal van liefde en trouw: de legende van de Laatste Dochter van Steen

Bianca 25 maart 2020
“Hier in het donker, precies op de plek waar wij nu zitten, zongen de meisjes een lied speciaal voor de zee. Ze zongen, het mooiste, droevigste lied dat ooit te horen is geweest. Een lied over liefde, trouw en opoffering, waarin ze het allergrootste geschenk beloofden als de Aurora maar veilig naar de haven terugkeerde.”

“Ik wist dat de oeroude magie van onze kliffen echt was en dat ik was voorbestemd om op de een of andere manier een deel van die legende te worden.”

Dit is het verhaal van Petra, Peet, de jongste dochter van een vuurtorenwachter aan de Engelse kust. Het boek begint met de vader van het gezin, als hij Petra en haar oudere zus Magda “de Legende van de Wyrm en de stenen” vertelt. De legende lijkt zich te verweven met het verhaal van de familie.

Het dorpje waar Petra en haar familie wonen is in de ban van de Tweede Wereldoorlog. Het maakt het er niet makkelijker op dat de moeder van de meisjes een Duitse is. Het verhaal zit vol intrige en het wantrouwen dat de oorlog met zich mee brengt, maar het verhaal brengt ook hoop, trouw en liefde. Lucy Strange weet op mooie wijze de geschiedenis met fictie te combineren. (Aan het einde van het boek sluit de schrijfster af met een stukje historische achtergrond, dat zeker de moeite waard is om even te lezen, misschien zelfs voor je aan het boek begint.)

Ons Kasteel aan Zee is een kinderboek, derhalve ben ik natuurlijk niet de doelgroep voor dit boek, maar ik ben een fan van kinderboeken en vond het een mooi verhaal! Ik denk dat jongere lezers van dit verhaal zullen genieten.

“Een verhaal van liefde en trouw: de legende van de Laatste Dochter van Steen.”

Ik heb dit boek gewonnen met een prijsvraag op Hebban, mijn dank daarvoor!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Bianca

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.