Advertentie

Ik moet eerlijk bekennen dat ik geen darts fan ben. Ik ken de sport puur via mijn moeder, die al jaren een fan is. Vooral van Raymond van Barneveld. Dus ik ging vrij blanco dit boek in. Toevallig het exemplaar die ik mijn moeder toepasselijk zelf voor kerst heb gegeven.

Game over vertelt het verhaal van het laatste jaar, 2018-2019, als Raymond de keuze maakt om te stoppen met zijn geliefde sport. Een onstuimig jaar. De lezer krijgt een intiem kijkje achter de schermen, tijdens de ups maar ook vooral de vele downs. Want hoe Barneveld tegenover de camera snauwend en verslagen over komt, komt hij ook tegenover z'n vrienden over.

Dit boek schetst twee kanten. De verslagen Raymond van Barneveld, wie zo goed onder woorden kan brengen dat zijn hoof nu eenmaal niet meewerkt. De man die een liefdevolle opa is. Maar ook de darter, die simpel noemt dat zijn IQ nu eenmaal hoger is dan andere darters en vreemd gaat op zijn aan alcohol verslaafde vrouw.

Ik denk dat dit een fantastisch boek is voor fans, en een mooi kijkje in het laatste professionele jaar van deze vijfvoudige wereldkampioen.

Maar een mooi boek vond ik het niet.

PS. Lichtelijk storend hoe veel taalfouten in dit boek staan.

Reacties op: Twee kanten.

6
Raymond van Barneveld: Game Over - Jasper Boks
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker