Ik kus je ogen en laat mijn hart in jouw handen achter.
Het heeft even geduurd, maar ik heb hem uit ! Uitlezen voelde wel als een hele opgave, nee geen tantaluskwelling, maar vooral het eerste deel van het boek, ik heb het boek vaak even weggelegd . De schrijfster introduceert aan het begin van dit boek een paar nieuwe karakters en het koste me gewoon moeite om in het verhaal te komen, maar de tweede helft heb ik in een treinvaart gelezen.
De plot in dit boek is de reden dat dit zo dik is, ik heb het gevoel alsof ik twee boeken heb gelezen. Het verhaal loopt niet helemaal als verwacht en heeft een paar interessante wendingen, maar het einde voelt goed en de verwikkelingen worden aan het einde samen gebracht.
Ik vind het wel jammer dat met dit boek de trilogie is afgelopen, omdat door de enorme wereldopbouw je het gevoel hebt dat het verhaal nog lang niet is afgelopen.
Laini Taylor heeft zo’n aangename schrijfstijl met de nodige humor dat ik niet anders kan dan een fan te zijn van deze schrijfster.
Ik weet trouwens niet of ik dit onder de young adult categorie vind vallen, ik zou het eerder laten vallen onder de new adult en dat heeft voornamelijk te maken met de plot en de verwijzingen naar echt gebeurde gebeurtenissen zoals de Piltdown- mens.
Quote : De paus was niet bereikbaar voor commentaar