Advertentie

Het verhaal van Jacques en Agenta, die leefden in de 19e eeuw. Hij was de oprichter en directeur van de Gist en Olie fabriek in Delft.
Hij was de sociale Quaestie zeer toegedaan en door zijn toedoen werden er nette huizen gebouwd voor werknemers en Jacques en Agneta gingen te midden van hun werknemers wonen in Villa Rust roest, met uitzicht op de grote vijver, het was een groot stuk land bebouwd met huizen, een muziektent, winkels, een leeszaal, scholen en gemaakt tot een park. De werknemers kregen goed betaald en hadden ook een pensioenregeling. Tot op heden bestaat het park Agneta nog steeds.
Jacques krijgt rond zijn 40e te maken met lichamelijke ongemakken en raakt verslaafd aan morfine. Hij kuurt regelmatig en is daartussen heel eg druk met zijn werk.
Op een dag, Agneta neemt de zaken waar omdat Jacques aan het kuren is, neemt ze de post door. En daar begint een heel ander deel van hun verhaal.


Het is een prettig boek om te lezen met als extra, dat het verhaal gebaseerd is op ware feiten en gebeurtenissen. In het nawoord wordt nog verteld hoe het Agneta en haar gezin is vergaan.

Reacties op: Het leven van Jacques en Agneta

31
Agneta - Jan van der Mast
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker