Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Meeslepend

EMBV 04 oktober 2021
Het meisje met de luidende stem is het debuut van Abi Daré. Om maar meteen met de deur in huis te vallen, kunnen we stellen dat het een geslaagd debuut is. Het meisje met de luidende stem vertelt het verhaal van Adunni, een jong meisje uit Nigeria met dromen. Adunni wil graag het onderwijs in zodat met name meisjes een kans krijgen voor een betere toekomst. Iets wat in Nigeria niet zo vanzelfsprekend is. Helaas loopt het voor Adunni allemaal wat anders, ze wordt van school gehaald. Wanneer haar vader aankondigt dat ze gaat trouwen met een veel oudere man als zijn derde vrouw, met de verwachting dat Adunni de zoon en erfgenaam van de man zal schenken, lijkt haar droom zeer ver weg. Alsof het uithuwelijken al niet erg genoeg is, volgt er nog een tragedie in het leven Adunni, moet ze vluchten, beland ze in slavernij en dienstbaarheid bij een rijke familie in de grote stad….

Het boek vertelt ons gaande weg dat Adunni een sterke vrouw is, ondanks dat haar herhaaldelijk verteld wordt dat ze niks voorstelt etc. Adunni houdt vol en vecht er voor op er wel toe te doen en gehoord te worden. Dat is ook de onderliggende boodschap van het boek. Adunni is de stem van vele meisjes die blijven hopen op een betere toekomst en meisjes die hopen hun droom te verwezenlijken.

Het personage van Adunni is krachtig, ze is 14 jaar en toch heel vasthouden en vol hoop met wat ze wil bereiken. Ze volhardt in haar dromen. Dat was prachtig om te lezen en haar personage kan een voorbeeld voor velen zijn. De gebeurtenissen rond Adunni zijn uit het leven gegrepen en overkomen helaas veel meisjes in Nigeria en andere met name Afrikaanse landen. Als je er over nadenkt best schokkend dat dat allemaal ongestraft kan gebeuren. Een kindbruid en alleen maar goed om baby’s te produceren. Afschuwelijk gewoon.

Zoals eerder vermeld is Het meisje met de luidende stem het debuut van Abi Daré. En wat voor een debuut. Abi Daré heeft een open manier van schrijven, al wat het met taalgebruik best wel even wennen. Kromme zinnen die je soms tot een flinke glimlach bewogen. Tevens een compliment aan de vertaler van het boek, het zal niet eenvoudig geweest zijn om de juiste woorden en met name de juist sfeer te behouden.

Samengevat : Een geslaagd debuut. Het meisje met de luidende stem is een meeslepend verhaal, die je tevens ook wel de ogen opent over hoe de minder bedeelde meisjes daar moeten leven. De auteur geeft prima de leefomstandigheden en sfeer weer in Nigeria. Absoluut een aanrader!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van EMBV

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?