Advertentie

Onder invloed van sommige televisieprogramma’s en met name het internet is het begrip privacy in de laatste decennia zeer actueel. In het debuut Privacy Live van Annet Hulst is dit onderwerp dan ook de basis van het verhaal.

Privacy Live is de nieuwe TV-hit van de commerciële zender AirTV. In dit programma worden mensen, zonder dat zij dat weten, gefilmd met als doel de kijker te laten zien of zij echt zo eerlijk zijn als ze zich voordoen. De 17-jarige puber Jente is een enorme fan van het programma en is vastbesloten beroemd te worden. Dit tot ergernis van haar vriendje Daniël, zelf cameraman bij AirTV. Het verhaal neemt een bijzondere wending als Daniël van het ene op het andere moment spoorloos verdwijnt. Is hij boos op Jemte? Of heeft hij zo zijn eigen geheimen?

Annet Hulst heeft met Privacy Live een krachtig debuut geschreven over een onderwerp dat met name de jongere lezers zal aanspreken en waarschijnlijk ook aan het denken zal zetten. In eenvoudige, treffende bewoording laat zij de risico’s en nadelen zien van reality TV en social media. Je wordt echt aan het denken gezet over de serieuze gevolgen van ogenschijnlijk eenvoudige keuzes. Dit boek kan ook prima gebruikt worden om in het onderwijs te gebruiken.

Deze boodschap wordt ook nog eens verpakt in een knap geconstrueerd verhaal met goed uitgewerkte en geloofwaardige personages. Ook de spanning en de uitwerking van de plot zijn van een goed niveau. Hulst heeft zich echt ingeleefd in de doelgroep, door geen onnodig ingewikkelde verhaallijnen toe te voegen. Dat neemt niet weg dat ook de wat oudere lezer zeker zal aanspreken, mede door het heel geraffineerd gebruik van een paar historische feitjes.

Annet Hulst kan met recht trots zijn op Privacy Live. Na het lezen kijk je waarschijnlijk toch anders tegen bepaalde zaken aan. En dat is toch het primaire doel van iedere auteur.

Reacties op: Privacy Live: aanwinst in het young adult genre

15
Privacy Live - Annet Hulst
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker