Meer dan 4,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Knotsgekke en hysterische grapic novel!

HeavenLeighBooks 18 september 2023
Welkom in het Bos. Maar pas op, er heerst chaos! Bunnie het konijn en zijn vrienden Wienie de eekhoorn en Big het varken leefden er vredig samen tot de aap Monkie een noodlanding maakte in zijn raket en besloot de macht te grijpen. Nu zet Monkie wanneer hij maar kan de boel op stelten, geholpen door de gestoorde uitvindingen van het stinkdier Stinkie. Maar Bunnie laat dat natuurlijk niet zomaar gebeuren. Zet je schrap, want het grappigste gevecht ooit is begonnen!

“Bunnie vs Monkie” is het eerste deel in een knotsgekke en hysterische graphic novels serie vol uitbundige korte strips van Jamie Smart. Het begon allemaal als een wekelijkse strip, maar ondertussen domineert dit duo al een tijdje de Britse bestsellerlijsten. Er zijn in Nederland ondertussen al drie grapic novels (volledig in kleur) vertaald en verschenen. Laat dit maffe duo en hun vriendjes je hart veroveren met hun bizarre plannen om het bos te beschermen en de wereld te veroveren.

De strip is erg druk, dit is wel iets waar je tegen moet kunnen, niet alle kinderen zijn daarvoor gemaakt. Voor kinderen die nog niet zo lang lezen en kinderen die minder dol zijn op lezen, is dit echt heel erg tof leesvoer denk ik. Het is natuurlijk vooral een kwestie van plaatjes kijken, die vertellen al veel van het verhaal. Daarnaast kunnen ze de tekstballonnen lezen om het verhaal nog meer tot leven te laten komen, natuurlijk met de nodige gekkigheid. De taal is heel hip en van deze tijd, kinderen gaan absoluut grinniken om de gekozen woorden in sommige zinnen. Het zijn allemaal korte verhaaltjes, die achter elkaar aan gelezen kunnen worden, maar het gaat wel steeds over iets anders, al komt het allemaal uiteindelijk neer op het beschermen van het bos en gaan er heel wat dingen verloren onderweg. Monkie schopt graag herrie in het bos en Bunnie probeert het te beschermen en de chaos te beperken. Daarnaast is het boek opgedeeld in de verschillende seizoenen, dus dit boek neemt je mee het jaar rond.

De schrijfstijl van Jamie Smart is vlot, grappig, bizar, een tikkeltje gewelddadig (dingen worden geregeld gesloopt), vermakelijk en het zit vol met gekkigheid. Soms dacht ik tijdens het lezen echt, hoe komt de auteur hier nu weer op? Je kunt een hoop zeggen van dit boek, maar absoluut niet dat het saai is. Er is steeds wel weer iets loos, of er is weer een nieuwe uitvinding van Stinkie om uit te proberen of Monkie zet de boel weer op stelten! In elk geval genoeg situaties en gebeurtenissen om deze eerste graphic novel mee te vullen. Ik ben erg benieuwd wat Bunnie, Monkie en hun vriendjes staat te wachten in het tweede deel “Bunnie vs Monkie en de mens-invasie!”.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van HeavenLeighBooks

Gesponsord

De nieuwe, betoverende roman van Cristina Caboni! In Het honingpad vindt Alice zichzelf tijdens de zoektocht naar haar familiegeschiedenis.

De Hebban Debuutprijs 2023 is gewonnen door Forugh Karimi met haar debuutroman De moeders van Mahipar. Een wrang, maar vooral heel liefdevol verhaal over de band tussen moeder en zoon.

Als allereerste Hebban Boek van de Maand is de weergaloze roman Alles wat had kunnen zijn van de Nigeriaanse schrijfster Ayọ̀bámi Adébáyọ̀ gekozen door het Hebban Panel. Laat dit boek je uitdagen.