Advertentie

Het is kerstavond en Geronimo is dit jaar aan de beurt om het gehele kerstfeest te organiseren voor de familie. Alleen komt hij daar iets te laat achter en nu moet er nog heel veel gebeuren. Er komen wel 153 familieleden en een aantal vrienden, dat gaat Geronimo NOOIT lukken. Als opa Wervelwind hem dan ook nog belt dat hij direct naar de wakkere muis moet komen om te werken, breekt het zweet hem uit. Vrij op kerstavond, echt NIET! Er zal doorgewerkt moeten worden. Maar dan gebeurt er plotseling iets, er verschijnen twee elfjes van de kerstman die Geronimo, Thea, neef Klem en opa Wervelwind meenemen naar de noordpool. Wat voor avontuur zal dit viertal te wachten staan?

Dit Geronimo Stilton verhaal “een magische kerst” is echt een verhaal dat veel kinderen met heel veel plezier zullen lezen. Het is alles wat je van een kerstverhaal verwacht en vooral de vrolijkheid spat van de pagina’s af. Het is een leuk verhaal om samen te lezen of voor te lezen, maar kinderen kunnen het ook prima zelf lezen. Het is geen dik boekje, het telt slechts 117 pagina’s maar het is absoluut weer een echt Stilton, waar de fans echt van zullen smullen.

De vormgeving is natuurlijk altijd fantastische gedaan in de Geronimo Stilton boeken. Verschillende lettertypes, woorden in verschillende kleuren, verschil in tekstgrote maar ook grappige details zoals wieltjes onder woorden of ijspegel-letters. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het is in dit boek te vinden. Het is absoluut weer een herkenbare Geronimo drukte, een heerlijke drukke en gezellige boel. Daarnaast vind je tijdens het lezen ook weer dingen zoals een plattegrond, lijstjes, verschillende grote en kleine illustraties en natuurlijk achterin het boek verschillende puzzels/spelletjes en knutselideeën. De illustraties zijn allemaal in kleur wat het natuurlijk allemaal extra gezellig maakt.

De Geronimo Stilton verhalen zitten natuurlijk altijd vol met humor en de grappige uitspraken zoals gi-ga-geitenkaas en muizenissig zijn ook in dit verhaal weer aanwezig. In dit verhaal staat kerst centraal en het leest ontzettend vlot weg. Eigenlijk is het ook bijna niet weg te leggen als je eenmaal begonnen bent. De gezellige magische kerstsfeer is het gehele verhaal aanwezig en het is dan ook extra leuk dit boek rond de decembermaand en de feestdagen te lezen. “Een magische kerst” is zeker een boekje dat in je Geronimo Stilton verzameling niet mag ontbreken.

Reacties op: Een leuk Geronimo Stilton kerstverhaal!

3
Een magische kerst (67) - Geronimo Stilton
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker