Advertentie

Elsie Pekel woont in Kleinbrugge. Een stadje dat klein is, en een brug heeft, en vooral heel gemoedelijk is… vreselijk saai, dus. Elsie helpt haar vader iedere dag in Pekels Warenhuis, dat goedkope, alledaagse spulletjes verkoopt. Ze is een goede verkoopster, en houdt zich altijd aan Pekels Topregels voor Klantenservice. Als geroepen waait op een dag Magenta Spits naar binnen: de rode heks die in het bos woont. Ze zoekt iemand die een weekje op haar toren wil passen. Dat laat Elsie zich natuurlijk geen twee keer vragen! Wie op de toren van een heks wil passen, moet nou eenmaal zelf ook een beetje gaan heksen om alles in goede banen te leiden.

“Heksenweek” geschreven door Kaye Umansky is een nieuwe magische heksenserie voor kinderen om zelf te lezen vanaf ongeveer negen jaar (rond groep vijf van de basisschool). De omslag van dit boek zet meteen een hele magische en vrolijke sfeer neer. Zodra je het boek openslaat en begint met lezen zul je direct merken dat het een ontzettend vrolijk, grappig en vermakelijk verhaal is. Elsie is een leuk personage dat meteen sympathie opwekt bij kinderen. Doordat je leest wat Elsie denkt en voelt, zullen kinderen zich goed in haar kunnen verplaatsen.

De vormgeving is ontzettend gaaf gedaan. Het lettertype is vrij groot wat natuurlijk erg fijn is voor kinderen die nog niet heel veel leeservaring hebben of voor kinderen die (soms) moeite hebben met lezen of dyslectisch zijn. Daarnaast zit het verhaal vol met allemaal leuke en gedetailleerde zwart/wit tekeningen van Ashley King. Naast de tekst hebben kinderen dus ook nog genoeg te bekijken. De tekst en de tekeningen sluiten heel mooi op elkaar aan en kinderen zien het verhaal door de tekeningen helemaal tot leven komen. Het verhaal bestaat uit veertien hoofdstukken in 174 pagina’s, het zijn dus geen korte hoofdstukken. Toch vlieg je door dit verhaal heen, mede door de prettige, luchtige, grappige en vlotte schrijfstijl van Kaye Umansky.

“Heksenweek” is absoluut een ontzettend tof verhaal om voor te lezen, zowel thuis als op school. Zowel jongens als meisjes zullen enorm genieten van dit vrolijke verhaal, alle uiteenlopende personages, de gezellige tekeningen en de 174 pagina’s vol met heksenplezier. “Heksenweek” is absoluut een aanrader voor kinderen vanaf negen jaar. Achterin het boek staat ook al aangekondigd dat er meer boeken rondom Elsie en Magenta zullen gaan verschijnen, op naar de volgende delen dus!

Reacties op: Heel veel heksenplezier!!

13
Heksenweek - Kaye Umansky
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners