Advertentie

Prinses Odette zit gevangen in het lichaam van een zwaan door de vloek van een boosaardige tovenaar. Zal ze kunnen ontsnappen? Laat je betoveren door de dans van de jonge zwanen bij het meer, ontmoet Odettes dubbelganger Odile en zie hoe Odette de tovenaar overwint en haar vrijheid terugkrijgt. Druk op de noot op elke bladzijde om het verhaal tot leven te laten komen met muziek van Tsjaikovski's Het Zwanenmeer.

Dit prenten- en muziekboek zit zo ontzettend mooi in elkaar. Magische illustraties aangevuld met prachtige korte stukjes klassieke muziek, dit boek is echt betoverend. Het begint al bij de prachtige paarse kaft met glinsterende gouden details die echt meteen een bepaalde betoverende sfeer neerzet. Als je het boek vervolgens openslaat zie je dat het net zo mooi is als de buitenkant je al deed vermoeden.

De illustraties van Jessica Courtney-Tickle bedekken de gehele pagina’s. Ze hebben speciaal voor de tekst sierlijke kaders binnen de illustraties gemaakt, zodat de tekst goed opvalt. Pluspunten voor de vormgeving, alles klopt aan dit boek. De illustraties knallen echt van de pagina’s af!
Elke rechter pagina vind je ook een muzieknoot-knopje, zodra je daarop drukt komt de pagina tot leven met de muziek van Tsjaikovski. Het zijn maar korte fragmentjes, maar voor kinderen is dat lang genoeg. Nu hoeven ze niet een heel nummer uit te zitten voordat ze op het volgende knopje mogen drukken. Die knopjes werken natuurlijk betoverend voor kinderen, ze hebben het ene knopje nog niet ingedrukt of staan alweer te springen om op de volgende te drukken. De muziek sluit prachtig aan bij de tekst en bij de illustraties, je hoort de bijbehorende emoties absoluut in de muziek terug.

Het verhaal van “het zwanenmeer” leest enorm prettig en vlot weg en is ook goed te begrijpen voor kinderen. De tekst is veel meer van deze tijd, dan het originele verhaal en het is ook veel kindervriendelijker geschreven. Wat ontzettend fijn is want zo kunnen ook jonge kinderen al genieten van deze prachtige klassieker. Binnen de kortste keren is het boek alweer uit, maar gelukkig blijft het leuk en kun je het gewoon steeds weer opnieuw (voor)lezen en luisteren. De muziek maakt dit boek absoluut wel extra bijzonder en speciaal. Achter in het boek vind je ook een pagina waar je nogmaals alle muziek aktes kunt beluisteren, een stukje informatie over de componist en de uitleg van een aantal muzikale termen. Dit boek is echt een compleet plaatje, met alles erop en eraan.

Deze navertelling van “het zwanenmeer” is absoluut een boek dat in iedere boekenkast thuishoort. Het is een genot om dit boek samen met de kinderen te lezen en te beluisteren. Daarnaast is dit boek ook zeer geschikt om cadeau te geven. “Het zwanenmeer” is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer vier jaar.

Reacties op: Prachtig muziekboek!

4
Het zwanenmeer - Jessica Courtney-Tickle
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken