Advertentie

Duik in de geschiedenis van wetenschap en techniek, van de vroegste werktuigen tot de meest recente uitvindingen.
Welk metaal werd als eerste bewerkt in de prehistorie?
Hoe zag de centrale verwarming van de Romeinen eruit?
Welke afstand legde de eerste gemotoriseerde vlucht af?
In welk jaar werd de eerste video geüpload naar YouTube?
En zal men de mammoet kunnen klonen en opnieuw tot leven wekken?
Ontdek op elke schitterende kijkplaat de vernuftige vondsten van de mens.

“Tijdlijn, wetenschap en techniek” is een boek van groot formaat. Een groot en best dik boek bomvol met informatie, feitjes en weetje over alles wat maar te maken heeft met wetenschap en techniek. Na het lezen van dit boek ben je MEGA veel informatie rijker. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het staat in dit boek geschreven. Het boek begint helemaal in de oude steentijd en neemt elke keer een stapje verder mee door de tijd, tot je bij de jaren 2020 bent. Je maakt dus echt ook een reis door de geschiedenis. Ongelofelijk hoeveel vooruitgang de mens in de laatste honderden jaren gemaakt heeft en natuurlijk ook nog gaan maken in de komende jaren. Heel erg indrukwekkend.

De schrijfstijl van Peter Goes is heel erg vlot, kindvriendelijk en prettig. Natuurlijk staan er lastige woorden in maar door de illustraties en de uitleg overal bi,j is het voor kinderen allemaal goed te begrijpen. Het is ook best met een beetje humor geschreven, wat het lezen toch ook weer net iets fijner maakt. Wat een geweldige vormgeving heeft dit boek. Het trekt meteen je aandacht en zorgt er ook voor dat die vastgehouden wordt. Ondanks dat het veel informatie is, is het geen moment saaie korst. Het is op een hele toffe manier leerzaam. Dit boek is voor kinderen leuk, maar minstens zo leuk voor ouders of wie dan ook. Iedereen leert nieuwe dingen van dit boek. Daarnaast is het gewoon een heel mooi naslagwerk waar je elke keer weer dingen in op kunt zoeken.

De illustraties versterken de tekst enorm en ze maken alles net even wat duidelijker. Elke dubbele pagina heeft een kleur gekregen en de illustraties zijn daarnaast vooral in het zwart/wit, hier en daar aangevuld met wat kleine kleur details. Juist dat maakt dit boek uniek in zijn soort. Dit boek hoort absoluut in elke schoolbibliotheek te liggen, zodat kinderen het kunnen lezen of doorbladeren. Het is enorm leerzaam en voor heel veel opdrachten te gebruiken en in te zetten. “Tijdlijn, wetenschap en techniek” is absoluut een boek waar kinderen en ouders heel veel plezier van gaan hebben en wat in elke boekenkast thuis hoort.

Eerder verschenen er al van auteur Peter Goes de titels: “tijdlijn” en “rivieren”.

Reacties op: Een ware ontdekkingsreis door de geschiedenis!

2
Tijdlijn: Wetenschap en Techniek - Peter Goes
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker