Sonny Boy

Waldemar Nods en Rika van der lans zijn degene die elkaar in 1928 voor het eerst ontmoeten. Hij is een getinte jongen, komt uit Suriname, studeert en is nog geen 20 . Zij is blank, komt uit Nederland, heeft 4 kinderen en is bijna 40. Twee totaal verschillende mensen in verschillende fases van hun leven. Toch komen ze er na een half jaar achter dat Rika zwanger is. Ondanks het feit dat Rika haar andere kinderen moet opgeven, Waldemar zijn vaderland moest opgeven en er in die tijd veel discriminatie en armoede was, vormen ze al gauw een gelukkig gezin met hun zoontje Waldy (ook wel ‘Sonny boy’ genoemd) Ik vond het een goed boek terwijl ik normaliter niet voor een boek zou kiezen met de tweede wereldoorlog, Jodenvervolging of een andere gebeurtenis uit de geschiedenis als thema. Dit komt wellicht doordat zo een setting mij minder bekend voorkomt en ik het lastiger vind mij erin te verplaatsen. Het boek is geschreven vanuit het perspectief van een alwetende verteller en verloopt chronologisch van 1923 tot 1945. Omdat de schrijfster ook niet te lastig taalgebruik heeft gebruikt is het een goed te volgen niveau 3 boek. Als je opzoek bent naar een boek over de geschiedenis is het in mijn ogen een perfect boek!