Magisch verhaal
Ik wist niet precies wat ik van dit boek mocht verwachten, ik kreeg hem als recensie exemplaar en was zeer benieuwd. De schrijver al vaker op fairs zien staan, maar ik had niet echt nog een idee waarover deze boeken gingen. En ik ben blij en vereerd dat ik deze mocht lezen.
Het begint wat gruwelijk met wat er allemaal rond de geboorte van Brandon(het hoofdpersonage) plaatsvond. Maar gaat al gauw gemoedelijk verder.
Het verhaal doet hier en daar denken aan Harry Potter maar staat toch helemaal op zichzelf.
Het is allemaal heel bloemrijk beschreven waardoor je een erg goed beeld van de wereld daar krijgt en alles zo voor je ziet. Je ziet de gangen voor je, en beleefd de lessen mee.
Je leeft met Brandon mee en hoe hij alles beleefd in een voor hem geheel nieuwe wereld. Vriendschappen worden gesloten en helaas ook vijanden gemaakt.
En onderwijl is er toch nog iets meer aan de hand. Je voelt het en her en der worden er opmerkingen over gemaakt. Maar ik denk dat het in de laatste boeken meer tot uiting komt.
Ik wil zeker meer lezen in deze serie en vind het een aanrader voor een ieder die van magie en magische scholen houdt.