Recensie van:
Gebroken Zandloper
Auteur: Joseph Roelands
Joseph Roelands is een beginnend auteur, wonend op Texel, die feelgood romans schrijft, welke het best te omschrijven zijn als erotisch geladen, spirituele avonturen. Zijn debuut ('Gebroken Zandloper') is net in mei 2021 uitgekomen, en een vervolg hierop zit al in de pen.
Wijze van lezen:
Paperback ontvangen via de FB site Boekenbabbels met Sabina, Loïs, Mariska en Joseph voor deelname Boekentoer
Uitgeverij: Mijn bestseller.nl
Genre: Feelgood
Cover en flaptekst:
De achtergrondkleur van de cover is zwart net als de achterkant van het boek. Op de voorkant is een zandloper van dichtbij te zien. Op de achterkant een soort van driehoek met daarin in een rood gekleurde steen. Beide objecten doen mysterieus en nieuwsgierig makend aan. Ze moedigen mij aan om het boek te gaan lezen. De flaptekst is sterk. Deze is spannend maar geeft niet gelijk het hele verhaal weg. Wat ik persoonlijk wel fijn had gevonden was een auteursfoto en een auteursinformatie. Maar dat is niet essentieel natuurlijk.
Mooie tekst:
Dat was een tekst die plaatsvond in een van de vele visioenen van de hoofdpersoon. Deze bleek de clou van het hele verhaal. Het einde van een liefdevolle reis. Deze raakte mij diep en roerde mij tot tranen.
Het verhaal:
Als haar grootvader haar op pad stuurt, is de 32-jarige Juliette een toonbeeld van degelijkheid. Maar al vanaf dag één, blijkt deze geheimzinnige opdracht van opa, net zo van belang voor haar zelf te zijn, als voor hem. Waardoor het een mysterieuze ontdekkingsreis wordt, op het raakvlak tussen de fysieke – en spirituele werkelijkheid van een goddelijke oerkracht. Werelden die, vanaf dat moment, meer en meer met elkaar verstrengeld raken door vriendschap, vrouwelijke intimiteit en erotiek.
Mijn leesbeleving:
Vanaf de allereerste letter leest dit verhaal zeer vlot. Samen met hoofpersonage Juliette beland je van de ene gebeurtenis in de andere. Ook is het zeer beeldend en gedetailleerd beschreven. Doordat het in de ik vorm is geschreven is het hele verhaal nog intenser en komt nog dieper binnen. Dit vind ik een pluspunt. Het is zeker een erotische roman. Maar dat heeft mij allerminst gestoord bij het lezen van dit verhaal. Alles wat er plaatsvond binnen het woord erotiek was niet tegen iemands wil of grensoverschrijdend maar eerder liefdevol en passioneel. Niemand werd in welke samenstelling dan ook geschaad. Juist dit fysieke gecombineerd met de spirituele (levens) reis vond ik ontzettend mooi. De rode draad van het verhaal namelijk de geheimzinnige opdracht komt hierdoor nergens in gevaar. De spanning wordt los van de erotiek binnen deze opdracht continu verder opgevoerd. Om in de finale tot een complete explosie te komen waarbij alles op zijn plek valt waar naar toe gewerkt werd. Doordat het zeer beeldend beschreven werd was ik voor mijn idee overal bij. Ik zag door de ogen van het hoofdpersonage en voelde en beleefde alles met mijn zintuigen. Het vele meepuzzelen maakte het tot een interessant geheel. Als dit in het echte leven mogelijk zou kunnen zijn dan zouden mensen die arm zijn of nooit liefde en genegenheid gekend hebben ook veel prettiger kunnen leven. De mensen die niet erg rijk waren werden in dit verhaal juist geholpen. Niet alleen met geld maar ook met aandacht, liefde en ze kregen een volwaardige levensinvulling. Ik ben nog nooit in Italië of Egypte geweest. Maar ik heb er nu een zeer gedetailleerd en volledig beeld van. Daar heb ik van genoten. Het gedeelte wat zicht in Egypte afspeelt deed me ook in sterke mate denken aan de boeken van Wilbur Smith.
De opbouw is logisch en het verhaal geloofwaardig. De fysieke liefdevolle spirituele reis met de vele visioenen zijn prachtig. Alle personages zijn gedetailleerd en levendig uitgewerkt. Het verhaal is leerzaam en bevat diepgang, spanning en een maakt dat de lezer geboeid verder wil lezen. Het toewerken naar de plot is mooi gedaan. Een vervolg zou mooi zijn. In de toekomst wil ik meer van Joseph Roeland lezen.
Mijn mening:
5 sterren voor dit wervelende, gedetailleerde, beeldende, spannende, erotische, liefdevolle, passionele, spirituele en emotionele verhaal. Zeer leerzaam en hopelijk voor velen een eye opener. Het verhaal is het zeker waard om verfilmd te worden. Ik zie dan een Indiana Jones achtig verhaal voor me of zoals One Night At The Museum.

Reacties op: Gebroken Zandloper

15
Gebroken zandloper - Joseph Roelands
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners