Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

De ruwe krijger

Recensie van:

Cymrion serie:

Het volledige, meeslepende en steamy liefdesverhaal van Isolda, een onwettige koningsdochter, en de twee gevaarlijkste mannen die ze ooit heeft ontmoet.

Deel 3

De ruwe krijger

Tussen liefde en haat

Auteurs: Rosemary Hart & Victoria Flora

Rosemary Hart:

is een Nederlandse auteur die spannende en edgey romance schrijft. Contemporary of fantasy, bittersweet en nachtzwart.

In het echte leven rent ze regelmatig achter haar twee katten of haar peuter aan. Ze houdt van thee, koekjes, wandelen en series kijken.

Rosemary was stiekem altijd van mening dat de damsel in distress eigenlijk niet per se gered hoefde te worden. Haar liefde voor dark romance was dus al geboren voordat ze wist wat dark romance was!  Ze vindt het dan ook fantastisch om haar guilty pleasures nu met haar lezers te mogen delen. Happy reading! :)

Wijze van lezen:

Recensie-exemplaar ontvangen van Rosemary Hart in ruil voor mijn recensie.

Uitgeverij: Rosemary Hart books

Genre: dark romance

Cover en:

Een man met lange bruine haren kijkt me intens duister aan. Naast hem links een man met blonde haren en rechts een blonde vrouw. Wie zijn zij? De cover is prachtig en maakt me nieuwsgierig.

Een meeslepende en informerende flaptekst.

Quote:

Gedeelte hoofdstuk 8:

Een zachte aanraking op haar schouder. Ze schrok op en keek in zijn gezicht, vol groeven die van zorgen en spijt. Die donkere schaduwen en diepe lijnen waren er niet geweest voordat hij zijn controle had verloren.

‘Mijn lieve,’ fluisterde hij. ‘Ben je nog steeds zo bedroefd?’

‘Ik…ik ben in orde.’

‘Werkelijk?’

Ze liet haar blik zakken. ‘Ik weet het niet.’

‘Mag ik de Vrouwe vragen om je te troosten?’

‘Eigenlijk… zou je het erg vinden om me even alleen te laten, zodat ik tot de Vrouwe kan bidden?’

Ze zag zijn teleurstelling, maar hij stond op. ‘Ik wacht buiten de kapel op je.’ Zijn hand gleed over haar haren voordat hij naar buiten stapte. Misschien was het die aanraking die alles in haar losschudde. Isolda knielde voor het altaar, hief haar handen, maar in plaats van een stil gebed kwam er een luide snik over haar lippen. Ze probeerde het tegen te houden, net als de tranen die plots opwelden, maar er was geen houden aan. Ze verborg haar gezicht in haar handen, bevend en stikkend.

Het duurde niet lang voordat ze zijn zware voetstappen weer hoorde, gevolgd door het ruisen van zijn kleren toen hij naast haar knielde.

‘Ishild,’ fluisterde hij. ‘Lieveling.’

‘Ga, alsjeblieft,’ huilde ze. ‘Ga weg.’

‘En jou hier achterlaten, eenzaam en met een gebroken hart? Nee.’

‘Het zou niet de eerste keer zijn!’

‘Dat weet ik.’ Zijn armen kwamen om haar heen. Even verkrampten al haar spieren; toen, tot haar eigen verrassing, werd ze slap in zijn armen. ‘Dat weet ik, lieve Ishild.’

Ze huilde met haar gezicht verborgen in zijn hemd. ‘Je hebt me zoveel pijn gedaan, Adalfonskar! En ik… Ik weet dat jij dat weet. Ik weet dat je vaker om vergeving hebt gesmeekt dan de martelaar Auriustis. Maar ik kan dat moment niet uit mijn hoofd krijgen. Ik probeer het te begrijpen, maar de vraag komt steeds weer terug. Waarom?’ Ze keek op, haar wangen nat van haar tranen. Ze had zich niet zo kwetsbaar gevoeld sinds dat vreselijke moment en vlak daarna, toen Megangar haar echtgenoot in een ijzeren greep had gehouden. ‘Was je niet gelukkig genoeg met mij?’

‘Jawel.’ Ze wist dat hij niet huilde – misschien kon hij dat niet eens – maar zijn stem was rauw en schurend in het schemerduister van de kapel. ‘Het was niet jouw schuld, Ishild. Ik weet niet waarom ik je pijn heb gedaan. Ik heb je nooit pijn willen doen.’

‘Je hebt mijn hart gebroken!’

Hij streek met zijn vingers door haar haren, langzaam en zacht. ‘Ik houd van je. Ik ben je toegewijd. Geloof me, alsjeblieft.’

Maar wat was zijn liefde waard, als hij haar toch pijn kon doen? Ze snikte nog wat en werd zich ondertussen akelig bewust van de harde stenen onder haar knieën.

‘Kun je me ooit vergeven?’

‘Ik weet het niet.’

Het verhaal:

De vrede lijkt ver weg in Cymrion. Hoewel Prins Adalfonskar alles op alles zet om Isolda veilig te houden, kan hij haar niet beschermen tegen zijn eigen duisternis. Kan Isolda balanceren tussen haar liefde en haar haat voor haar nieuwe echtgenoot, ook als alles misgaat en ze harder dan ooit moet vechten voor haar bestaan, haar vrijheid en haar hart?

Mijn leesbeleving:

De rust, veiligheid en vrede is ver te zoeken in dit deel. Op allerlei fronten komt het tot een kookpunt en de explosies ervan hebben veelal onvoorziene gevolgen. Toch zijn de reacties erop rechtvaardig en dienen ze een doel. Een zware weg naar zelfinzicht en vergeving. Niet te toloreren gedragingen die onder de loep worden genomen. Dan is de schouder van een vriend zeer welkom.

De barre reis naar een onbekend land. De voelbare dreiging van hen die je allerminst een warm welkom gunnen. Vechten voor lijfsbehoud door de meest zware ontberingen heen. Ook nu is het ongelooflijk beeldend en met tastbare gevoelens geschreven. Meeslepend en filmisch. Personages die steeds meer hun ware aard tonen.

Vaak als je je veilig bij iemand voelt durf je alle remmen los te gooien. Maar dat hoef je niet voor lief te nemen of te accepteren. Ontzettend goed dat ook hier aandacht voor is in dit verhaal. Na zo’n donkere en moeilijke tijd smaakt goedmaken uiterst zoet. De plot is macaber maar aan de andere kant ook vol strijdlust.

Mijn mening:

Ik geef 5 sterren.

Opnieuw realistisch, meeslepend, diepgaand, afschuwelijk, macaber maar ook beeldend en filmisch. Met krachtige en uitgesproken personages.

Kwaad dat overal in door sijpelt. Vluchten met de vijand overal op de loer. Vriendschap, trouw, liefde en doorzettingsvermogen vergen alle kracht.

Stand houden in gruwelijke gevechten om de toekomst zeker te stellen en de vrede veilig te stellen.

Nu nog benieuwder naar het afsluitende deel 4.

 

Reageer op deze recensie

Meer recensies van JNKingmaPostmaBoekenpearls76

Gesponsord

Wanneer zijn ploeg vastloopt door een reusachtig bot, gaat Boer Boris samen met Berend en Sam op onderzoek uit. Van welk dier zou dit bot kunnen zijn? Een cavia? Een marmot?

Marie zit op de beste school van de wereld met de allerliefste juf. Als haar klas uitgenodigd wordt om een week te ruilen met een andere klas, logeert Marie zelfs in een villa met zwembad en paarden.

De TikToks die geheimen van leerlingen én docenten onthullen, zijn enorm populair op Lauries school. Maar is het wel echt ongeluk als een meisje uit een van de sappigste TikToks om het leven komt?

Met zeven sleutels kan een bont gezelschap reizigers de schat van de meedogenloze Roverkoning in handen krijgen, als ze langs de zeven bewakers kunnen komen.

Noura leeft met een groot geheim – haar moeder mag absoluut niet ontdekken dat ze bij volle maan in een weerwolf verandert. En dan is er nog dat andere grote geheim ...

Als het afbrokkelende gebouw van Brams middelbare school wordt gesloten, moet hij ergens anders heen dan zijn beste vriend, Theo Thorbecke. Kunnen ze de school nog redden?

De kikkertjes maken weer met veel plezier en humor hun stripboeken. Met hun opbrengsten kunnen ze snoep kopen. Of kunnen ze het beter samen aan iets anders besteden?

Waakgorgel Jukko vertelt de Waakgorgeltjes-in-Opleiding en Melle dat er boven de poolcirkel een groot leger Brutelaars oprukt. De verdedigende Gorgels vallen allemaal in slaap.

Drie tieners bekennen de moord op Mirza. Alle drie hebben ze een motief, maar slechts een van hen is de dader. Wie viel Mirza aan op het feest? Wie is de mystery guest?

Er is een landelijke internetstoring en nu kunnen Quinn en Aaron geen huiswerk maken. Ze moeten een voldoende halen, anders moeten ze stoppen met hun videokanaal.

Een ode aan de allesoverstijgende kracht van vrouwenvriendschap en een intiem portret dat een nooit eerder getoonde kant van Marilyn Monroe laat zien.

Als haar vader haar herinneringen vertelt die niet rijmen met de geschiedenis zoals zij die kent, gaat Olga twijfelen over haar achtergrond.

Dit is het sensationele verslag van hoe Red Bull luidruchtig de Formule 1-wereld instapte en steeds succesvoller werd om uiteindelijk de sport te domineren met Max Verstappen.

Twee advocaten, de een wit, de ander zwart, proberen hun ten onrechte beschuldigde zwarte verdachte van de doodstraf te redden.

Tijdens een roerige debatavond aan de universiteit in Kiev verklaart Dani's jeugdvriend Pavel dat het socialisme dood is. Wanneer Pavel vervolgens verdwijnt, gaat Dani naar hem op zoek.

Journalist Gina deed jarenlang verslag van oorlogen over de hele wereld, maar sinds kort is ze correspondent in Rome. Na een zwoele zomeravond belandt ze in bed met haar jeugdvriend Okke.

Wanneer Poppy anonieme brieven ontvangt, betrokken is bij een ongeval en verrast wordt door een groot geldbedrag, wordt haar veerkracht zwaar op de proef gesteld.

Schrijfster Keet ontdekt dat de eigenaresse van een sjofele strandtent waar ze graag komt, illegaal onderdak biedt aan een groepje jongeren.

Bruce Cable, de extravagante boekhandelaar die zijn winkel bestiert op Camino Island, en de groep schrijvers die hij om zich heen heeft verzameld staan voor een nieuwe uitdaging.

Tanya, een Britse exchange student, komt een jaar lang in het gezin van Natalie en Matt wonen in hun luxe huis in Los Angeles. Ze begint steeds meer te lijken op hun overleden dochter Anabel.

Wanneer haar buurvrouw Kira dood wordt aangetroffen denkt iedereen aan zelfmoord. Maar Nancy is ervan overtuigd dat er kwade opzet is.

Amsterdam, 1824. In de kinderkolonie heerst een hard regime van tucht en discipline. Samen maken Karel en Lize een plan: proberen te ontsnappen uit Veenhuizen ...

Cornelisse en Wertheim selecteerden de mooiste en indrukwekkendste verhalen uit 12,5 jaar Echt gebeurd. Ook op papier beklijven deze verhalen. Een feest om te lezen!

Het team is een oude sekte op het spoor als plotseling de cold case roodgloeiend wordt: een jonge vrouw is sinds een paar dagen spoorloos verdwenen...

Pim Franssen beschrijft zijn reis vol beproevingen van twee jaar en twee dagen door 26 Afrikaanse landen in een oude Land Cruiser.

Over vergeving, spijt hebben van altijd maar doorgaan, het plezier van simpel leven en de kracht die schuilt in gewoon geluk.

Op Ivy's safari’s worden dieren alleen gefotografeerd. Ze stuit daarbij op verzet van de andere witte jagers, maar ze zet vastberaden door.

De zeventigjarige Cecilia kijkt ernaar uit de zomer ongestoord aan de kust door te brengen. Dit plan wordt echter verstoord als ze een onverwachte gast aantreft.

Met zijn kenmerkende opgerolde sokken, zijn taaiheid en wilskracht hoort Søren Lerby bij de absolute boegbeelden van het voetbal.

Als de jonge Ned Maddstone zich na een uit de hand gelopen grap op school plots in een streng bewaakte gevangenis bevindt, ziet de toekomst er veel minder rooskleurig uit.

Als je het lastig vindt om je gewoontes te veranderen, ligt dat niet aan jou. Slechte gewoontes blijf je herhalen, omdat je de verkeerde methode gebruikt.

Miljardair Georg zoekt hulp bij zijn vriend Joe Carling, voor zijn spoorloos verdwenen kleinzoon en enige erfgenaam. Iemand heeft er baat bij heeft als Filip nooit gevonden wordt …

Dumouin wordt geconfronteerd met plekken waar nederlagen, crashes en rivalen een voedingsbodem bleken voor twijfels, frustraties en onzekerheden.

Het jaar van Gwen van Poorten varieerde van paddoceremonies tot botox, van met je partner naar Burning Man en je daar verloven tot het verbreken van die verloving.

Qmusic-dj en brandweerman Tom geeft aan de hand van heftige, verdrietige, leuke en soms idiote verhalen een eerlijk en inzichtelijk beeld van het leven van een brandweerman.