Advertentie
    Laura Hebban Recensent

Schrijver en onderzoeksjournalist Jeroen Siebelink heeft al diverse non-fictieboeken gepubliceerd, waaronder Het wereldschokkende en onweerstaanbaar lekkere verhaal van Tony’s Chocolonely. In 2019 kwam zijn debuutroman Pels uit en in 2020 is hij terug met een nieuw non-fictie boek. De vegetarische slager vertelt het verhaal van vleesliefhebber Jaap Korteweg en zijn droom om vlees te maken dat qua smaak niet onderdoet voor het echte dierlijke vlees, maar dan zonder dat er dieren aan te pas komen.

Het verhaal van Jaap en De vegetarische slager wordt in niet-chronologische volgorde verteld aan de hand van 7 hoofdstukken. Deze gaan afwisselend over Jaaps privéleven en jeugd en over zijn onderneming. Het is bijzonder om te lezen hoe Jaap van vleeseter en jager naar vegetariër is gegaan. Het overgrote deel van het boek beslaat echter het idee, het ontstaan, de groei, de tegenslagen en de overname van de onderneming. Het is een volledig verhaal over Jaap en zijn onderneming dat plaatsvindt gedurende de periode van 1970 tot en met 2020.

Siebelink heeft een fijne, vlotte schrijfstijl die ervoor zorgt dat het boek prettig leest en het geen taai verhaal wordt. Soms wordt er echter iets teveel in detail getreden, waardoor het verhaal op bepaalde punten wat langdradig kan zijn. De auteur weet Jaap Korteweg en zijn idealen goed neer te zetten en na het lezen van het boek heeft de lezer het idee Jaap wat beter te kennen. Ook de start en ontwikkeling van de onderneming wordt in detail besproken, de successen, maar ook de tegenslagen. De manier waarop Jaap de onderneming heeft opgestart is erg verrassend.

De vegetarische slager is een bijzonder en inspirerend verhaal over Jaap, zijn droom om lekkere vleesvervangers te maken zonder dat daar dieren aan te pas komen en de manier waarop hij die droom verwezenlijkt.

Reacties op: Bijzonder, verrassend en inspirerend

21
De vegetarische slager - Jeroen Siebelink
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners