Een einde vol spanning en liefde!

Leen Gilis 01 februari 2026
‘Tale of the Heart Queen’ is het vierde en laatste deel in de Artefacts of Ouranos-serie. Opnieuw bevat dit deel intrige en spanning, en bovenal worden er weer geheimen over Ouranos blootgelegd. Het boek pikt exact op na het zinderende einde van het vorige deel. Zij die het al gelezen hebben, weten dan natuurlijk ook dat dit eindigt met een cliffhanger van jewelste. Het was dan ook fijn dat dit vierde deel hier direct op inspeelt, waardoor de lezer er meteen weer helemaal in zit.

We volgen opnieuw meerdere perspectieven en Lor moet weer een hele queeste afleggen om alles wat haar dierbaar is te beschermen. De opdracht die ze opgelegd heeft gekregen is echter geen simpele. Zo zal ze alle Arken van Ouranos moeten verzamelen. Alsof dat nog niet genoeg is, wordt ze ook nog steeds opgejaagd door de Aurorakoning én tegengewerkt door een koppige godin. De spanning is daarom om te snijden en zorgt voor vele intense confrontaties.

Naast de spanning zit er veel gevoel en emotie in dit deel. Dit is echt een boek over liefde, familie en verbondenheid. Liefhebbers van de serie zullen dol zijn op het feit dat vele geliefde personages terugkeren. Ook de romance was weer goed uitgewerkt en de pikante scènes waren mooi gedoseerd doorheen het verhaal.

Verder leren we ook enkele heersers van Ouranos beter kennen, wat de wereldopbouw extra diepgang geeft. Er ontstaan nieuwe bondgenootschappen, maar dit gaat regelmatig gepaard met de nodige twijfels. We volgen zelfs het verleden van de Aurorakoning en komen er langzaam achter wat zijn plannen zijn met Lor. Dit geeft het boek een diepere gelaagdheid, aangezien we daardoor ook meer inzicht krijgen in de motieven van de slechterik van het verhaal.

Het einde was zinderend spannend en bevat een gruwelijke beproeving die Lor zal moeten doorstaan. Als lezer zit je echt op het puntje van je stoel en kun je het boek nauwelijks nog wegleggen, waardoor de laatste hoofdstukken voorbij vliegen. Naar mijn mening was dit het perfecte einde voor de serie en ik ben heel benieuwd wat Nisha J. Tuli in de toekomst nog meer gaat schrijven.

Meer recensies van Leen Gilis