Gezellig en leuk boek om te lezen

liesje010 liesje010
17 apr 2021

Ik mocht lezen Grand Hotel Bajes van Andries Bik voor het Selfpub Cafe boeken auteurs lezen in het beheer van Kim Verheugen en Shirley Pelikaan.
Ik had Shirley beloofd om het boek niet in twee dagen uit te lezen, maar helaas het is niet gelukt. Dit is wel een compliment voor Andries Bik .
Het boek pakt je vanaf de eerste bladzijde en laat je niet meer los. Het is zo geschreven dat het makkelijk weg leest maar je kan het boek ook niet dicht slaan.

Andries Bik heeft een heel leuk sociaal leven met een hoop vrienden.
Hij heeft het voor elkaar , een baan , geld, vrienden en vriendinnetjes bij de vleet.
Totdat op een dag door de politie zijn huis wordt binnen gevallen en hij wordt afgevoerd naar het huis van bewaring.
Hij is de zoon van de grootste uitbater in Nederland van sekshuizen en justitie probeert allang om de broodwinning van zijn vader te sluiten.
Justitie denkt dat ze een zaak in handen hebben en beschuldigen Andries Bik en zijn familie van witwas praktijken , Andries en zijn ouders en vrienden zijn onschuldig maar niemand die hun gelooft.

Je wordt mee getrokken in de malle molen waarin Andries zijn familie en goede vrienden in terecht komen.
Iedereen maar dan ook echt iedereen wordt verhoord en met elk woord denken ze een zaak te hebben.
Andries wordt vast gezet en hij neemt je mee in het leven van een gevangene. Gelukkig voor Andries maakt hij het beste van zijn tijd binnen en uiteindelijk komt hij met een pak vol levenservaring en diploma`s uit de gevangenis.

Dit boek laat zien hoe veel rechten een gevangene hebben in Nederland , en dat het soms te gek is voor woorden dat zoiets kan in Nederland.
Misschien een goed boek om door de politiek , justitie en rechters te laten lezen. Kijken of hun het ook zo absurd vinden dat dit allemaal kan.

Dit boek krijgt van mij 5 sterren, omdat het makkelijk weg leest en op de laatste pagina van het boek voelt het als of je je maatje uitzwaait en pas over een jaar terug ziet.

Andries ik kan niet wachten op je andere boeken en wens je veel succes toe in de toekomst met je klus bedrijf

Meer recensies van liesje010