Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Een dolkomisch en makkelijk te lezen avontuur

LindaS-V 10 juni 2024
Deel 2 van Dwars & Co is minstens net zo leuk als deel 1. Het verhaal gaat in een lekkere vaart, vol grappen en grollen naar een grappig einde. Net als deel 1 is dit echt een kinderavontuur. De kinderen in mijn klas en mijn eigen kids smullen ervan! Het is echt hun humor. Heerlijk over the top met streken en oplossingen die helemaal passen in een kinderwereld.
Zo zijn er meer boeken, maar die hebben vaak helemaal geen verhaal. Dwars & Co heeft dat wel. In deel 1 zijn de boodschappen dat pesten niet mag en dat je iemand niet moet bekijken met vooroordelen. In deel 2 is de boodschap dat je fouten mag maken (en hele grote fouten…in de categorie supersonischtastische blunders!) én dat goed en slecht allebei bestaat.
Het zijn echte levenswijsheden, maar op een manier die past bij de leefwereld van kinderen. Dwars & Co en de rampenregen is ook nog eens heel makkelijk te lezen. Net als deel 1 (dat staat op de Makkelijk Lezen Lijst!) is dit écht een boek voor alle kinderen. Voor de vaardige lezers, voor de boekenwurmen, voor kinderen die lezen nog niet leuk vinden en voor kinderen die lezen gewoon moeilijk vinden.
Rico Hop en Bas Schel hebben ook met deel 2 een boek gemaakt waar juffen, meesters, papa’s, mama’s, opa’s, oma’s en vooral kinderen heel blij van worden. Met dit boek wordt lezen leuk! En als je lezen leuk vindt, word je er ook beter in. Bedankt Rico en Bas!
Enne… deel 3 komt ook toch? Mijn klas en ik kunnen niet wachten, want deel 2 heeft net als deel 1 maar één nadeel: je hebt het veel te snel uit omdat het zo heerlijk makkelijk leest en zo superleuk is.

Reageer op deze recensie

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?