Mooi, indrukwekkend, intrigerend verhaal.

Marijo Bakker 09 september 2023
Een kras op haar ziel
Auteur(s): Eugeen Van Aerschot
Aantal Pagina's: 317
Publicatiejaar: 2020
Uitgever(s): Kramat, uitgeverij
ISBN: 9789462421141
Categorie(ën): Thrillers & Spanning, Psychologische Thriller

Met dank aan Phoenix book van wie ik dit boek als recensie exemplaar gekregen heb.

Achterflap:
Karen Meulenberghs is dertig. Als journaliste schrijft ze voor het weekblad Parels reportages over verre vakantiebestemmingen.
Al acht jaar is ze gehuwd met Paul Smolders. In de ogen van collega’s en vrienden zijn Karen en haar man het perfecte stel. Maar telkens wanneer Paul intiem wil zijn, blokkeert Karen. Ze wordt dan overvallen door een enorme angst om pijn gedaan te worden.
Een gynaecoloog heeft haar al onderzocht. Enkel een kleine misgroei in haar vagina werd door hem vastgesteld. Maar dat kan zeker geen belemmering zijn voor sexueel contact.
Psycholoog Vandenbrande stelt voor Karen onder hypnose te brengen. Terwijl ze in trance is, wil hij ontdekken of een voorval uit haar verleden een nadelige invloed heeft op haar huidige ik. Hoewel Karen dat voorstel als nonsens bestempelt, stemt ze toch toe. Vanaf dan wordt haar leven danig overhoop gegooid.

Eugeen Van Aerschot (1953) studeerde radio- en tv-realisatie aan het RITCS te Brussel. Hij werkte lange tijd als realisator voor Vlaamse tv-zenders en produceerde/realiseerde ook tal van tv-commercials en bedrijfsfilms.
Eugeen Van Aerschot was ook literair actief met o.m. vier blijspelen en een inleidend boek voor toneelmakers, dat hij samen met Hugo Meert schreef.
In 2005 stopte Eugeen met televisiewerk en ontwierp hij de website 'gratisrijbewijsonline.be'. Deze site wordt nog steeds door het merendeel van kandidaat-bestuurders geraadpleegd bij hun voorbereiding voor het theorie-examen.
Jaren geleden legde de auteur zich toe op hypnose en regressie. Deze interesse en zijn talrijke reizen naar de Filipijnen zijn de inspiratiebron geweest voor zijn psychologische thriller.
Sinds 2009 woont de auteur in Thailand.

De cover:
Indrukwekkend, het voorspelt een spannend boek. Ik zou het zeker in een boekwinkel oppakken.

Inhoud en opmaak.
Prima lettertype. Hoofdstukken zijn ter verduidelijking met datum aangeven. Uitstekend.

Mijn beleving van het verhaal.
Karin Meulenberghs schrijft als journalist bij het weekblad Parels over mooie vakantiebestemmingen. Ze is sinds 8 jaar getrouwd met Peter Smolders. Ogenschijnlijk heeft het stel een prima huwelijk maar in bed laat het nog al te wensen over. Als Peter haar benadert wijst ze hem af en bevriend. Karin voel zich daar schuldig over en besluit zonder Peter in te lichten een psycholoog te raadplegen. Na het eerste gesprek stelt de psycholoog voor om Karin onder hypnose te brengen om de kijken of er in een vorig leven iets gebeurd is. Dit blijkt verstrekkende gevolgen te hebben.
Ik vind dit een mooi indrukwekkend maar ook heel indringend verhaal. Een thriller niet zoals andere thrillers. Richting het plot wordt het heftig. Ik had mijn twijfels of dit goed zou aflopen. De auteur weet je lang in spanning te houden tot dat dan eindelijk de ontkoppeling komt. Werkelijk een geweldig boek dat in mijn ogen veel te weinig aandacht heeft gehad. Dit boek verdient een plaatsje in de boekwinkel en 5 sterren.

Meer recensies van Marijo Bakker