Advertentie
    Minca (My Winged Books) Hebban Recensent

De achttienjarige Trinity Marrow verliest langzaam haar zicht, maar kan tegelijkertijd wel communiceren met spoken en geesten. Haar gave komt vooruit uit een geheim dat zo gevaarlijk is dat ze al jaren geïsoleerd en afgeschermd leeft, bewaakt door Wardens – gargouille gedaante verwisselaars die de mensheid beschermen van demonen. Als de demonen erachter komen wat Trinity is, zullen ze haar verslinden en haar overblijfselen gebruiken om hun eigen krachten te verbeteren.
Als er Wardens van een andere stam langskomen met de mededeling dat er iets ronddwaalt dat zowel demonen als Wardens vermoord, is de veilige haven van Trinity ineens ver te zoeken. Een van de bezoekers die aantrekkelijke en interessante Zayne. Maar anderen waarschuwen haar voor hem, dat hij grootse geheimen heeft. Maar als ze uiteindelijk samen moeten werken om de wezens te vinden die haar familie kwaad willen doen, komen ze meer van elkaar te weten dan misschien goed voor hen is.

Het verhaal start met redelijk wat informatie en niet al te veel actie. De werelden die Armentrout creëert zijn vaak goed doordacht, uitgebreid en met een hoop regels of restricties. Ook zo dit verhaal. In het begin is het dus even opnieuw inkomen en de wereld en de personages erin te leren kennen. Langzaamaan wordt duidelijk waarom Trinity tussen de Wardens leeft. Er wordt redelijk wat tijd besteed aan het geven van deze informatie maar ook aan de uitwerking en de achtergrond van de personages. Zo zijn er in het begin redelijk wat namen van mensen, Wardens en wezens om te begrijpen waaruit het verhaal is opgebouwd en wie welke rol bekleed. Het verhaal wordt vanuit Trinity’s perspectief geschreven en hierdoor leer je haar gedachten, gevoelens en overtuigingen goed kennen. Je zou ook denken dat je haar heel goed leert kennen, maar het verhaal is op zo een manier opgebouwd dat sommige belangrijke gebeurtenissen in haar leven pas later aan het licht komen. En dit zorgt even goed voor wat spanning en verrassingen. Naarmate de wereld waarin ze leeft duidelijker wordt, komt er geleidelijk aan ook wat meer actie in het verhaal. Dit was het enige wat in het begin misschien gemist kan worden.

Er vinden hier en daar wat gevechten plaats tussen Wardens en demonen of andere wezens en naarmate het verhaal vordert hoe meer er dit worden. Wat dat betreft is het verhaal wel goed opgebouwd om het steeds spannender te maken. Tussen de avontuurlijke gebeurtenissen door bevat het verhaal ook veel dialogen. Vooral Trinity en Zayne krijgen hierin echt hun eigen stem, de andere personages blijven wat meer op de achtergrond en dit is op zich niet erg. Als er namelijk ook nog meer aandacht aan de andere personages zou worden besteed zou het verhaal waarschijnlijk erg langdradig worden. Gelukkig bevat de tweede helft van het boek een heel stuk meer actievolle momenten en wordt het dan lastiger om het boek weg te leggen. Ondanks dat het boek fantasy elementen bevat, is dat niet het enige waar het verhaal om draait. Er wordt ook redelijk wat aandacht besteed aan de thema’s vriendschap en familie. Zo heeft Trinity familieleden verloren en kampt Zayne met wat problemen in zijn vriendengroep. Deze worstelingen komen op verschillende momenten in het verhaal weer even aan bod en geven hierdoor toch weer wat meer menselijkheid aan de Wardens, ondanks dat ze gedaantewisselaars zijn.

Dit eerste boek uit de Harbringer serie van Armentrout voelt als een inleiding tot het vervolg. Ondanks het explosieve en spannende einde van het boek, valt te vermoeden dat deel twee nog veel meer met zich mee zal brengen. Interessante personages, plot twists, actie en wat romantiek. Dit verhaal heeft het allemaal.

Reacties op: Krachtig verhaal in een bekende wereld

5
Storm and Fury - Jennifer Armentrout
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners