Advertentie

Recensie ‘De speelgoedman’ – Heleen van den Hoven.

Inigo Dubbelman is een ietwat grijze muis, een stille man, die op kantoor niet opvalt. Hij werkt bij Dubbelman Logestics, het bedrijf van zijn oom. Fee is zijn collega. Als ze wordt uitgelachen door haar andere collega’s omdat er pikante foto’s van haar circuleren op Facebook, komt hij voor haar op. Hierdoor groeit er een band tussen hen. Ook Fees zus Sabine vind hem aardig en geeft hem de bijnaam Speelgoedman, omdat hij in zijn vrije tijd houten speelgoed maakt en repareert. Dan begint hij te veranderen. Inigo wordt steeds verwarder en lijkt steeds meer dingen te vergeten en niet te weten dat hij dingen effectief gedaan heeft. Als dan ook nog een Fees zus dood wordt gevonden bij Dubbelman Logestics, groeien de twee weer uit elkaar. Inigo lijkt het steeds beter te kunnen vinden met de nieuwe vrouwelijke collega Karin. Fee is hier best jaloers om. Maar de rare gebeurtenissen blijven elkaar intussen opvolgen. Alle sporen wijzen naar Inigo. Die wil koste wat kost bewijzen dat hij er niks mee te maken heeft en schakelt een privédetectieve in. Langzaam maar zeker komen er feiten aan het licht die zowel met Inigo’s verleden als met zijn huidig leven te maken hebben. Puzzelstukjes vallen op hun plaats en de echte waarheid komt eindelijk naar boven, of toch niet…?

De speelgoedman is een spannende thriller. Het verhaal is opgebouwd uit vier delen: Hoe het begon, hoe het eindigde, vragen en antwoorden. En hoewel er best veel tijdsprongetjes in het boek zaten, is ieder deel op zich goed opgebouwd. Je krijgt per deel de nodige info om uiteindelijk een antwoord te krijgen op de vragen die je je stelt gedurende het lezen. De spanning wordt stilaan opgebouwd en er zaten enkele twisten in het verhaal, waardoor alles plots toch weer anders was dan ik eerst dacht. (Dat houdt natuurlijk de spanning erin) Het is wel een boek dat je niet effe snel tussendoor kan lezen. Ik moest er echt voor gaan zitten en de tijd nemen want anders was ik al snel de draad weer kwijt. Er komen best veel personages aan bod gedurende het verhaal, dus je moet er echt wel je hoofd bijhouden. Maar het verhaal zit geniaal in elkaar. Bij sommige zaken had ik al snel door hoe het zat, andere dingen duurden langer of ik zat op helemaal op het verkeerde spoor. Ook het einde laat ruimte open voor speculaties. Misschien breit de auteur nog wel een vervolg aan dit boek? Ik vond het ook prettig dat de auteur waargebeurde dingen in haar verhaal verwerkte. Ze had ook duidelijk veel research gedaan over andere elementen in het boek. Dat maakt het boek voor mij realistischer. Want Inigo maakt me nogal wat mee.

Ik heb er in ieder geval van genoten, een niet zo voor de hand liggende triller. Het was mijn eerste kennismaking met deze auteur, en wat voor één. ‘Het Carpa complot’ ligt al klaar om verslonden te worden.

Ik geef dit boek 4 sterren ****

Reacties op: Hij heeft geen wanen, hij is niet gek, hij is geen moordenaar...

74
De speelgoedman - Heleen van den Hoven
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners