Eerlijk en indrukwekkend verhaal over cultuurverschillen, liefde en doorzettingsvermogen
Toen ik las waar dit boek over ging, was ik direct nieuwsgierig naar dit inkijkje in een unieke situatie tijdens de bijzondere coronajaren.
Het boek heeft een vlotte en beeldende schrijfstijl en is voornamelijk geschreven vanuit het perspectief van @sannezurne zelf. Enkele hoofdstukken zijn vanuit het perspectief Taubu in zijn jeugd.
Ik vond het indrukwekkend om te lezen hoe hoeveel zaken voor ons zo vanzelfsprekend zijn, maar niet voor Taubu. Te meer als je laat inwerken dat de beschreven, naar onze maatstaven zware, omstandigheden nog steeds actueel zijn op de eilanden van Kiribati. Toch belandt de lezer met beide benen op de grond wanneer je leest dat Taubu ons drukke Westerse leven op zijn beurt ook als zwaar en zelfs stressvol ervaart.
Zurnè weet het contrast tussen de twee werelden en de cultuurverschillen goed en gebalanceerd neer te zetten met gedetailleerde beschrijvingen van alledaagse, menselijke en niet alledaagse voorbeelden.
Je krijgt bovendien een ontluisterend inkijkje in de wereldwijde bureaucratie. Het feit dat je net als Taubu op meerdere manieren tussen wal en schip kunt vallen wanneer je op het verkeerde moment op de verkeerde plek bent of wilt zijn.
Sanne en Taubu gaan ieder op een andere manier om met de uitdagingen. Uitdagingen die recht voor zijn raap worden beschreven. Hun relatie ontwikkelt en hun liefde blijkt sterk. Wat een doorzettingsvermogen hebben deze mensen!
Het verhaal beslaat een periode van een drietal jaar waarin veel gebeurt. Hierdoor blijft het boek boeien en leest het als een trein. Gezien de titel is het einde logisch. Toch ben ik ook nieuwsgierig naar meer. Naar de verdere reis van deze twee geliefden.
Ga dit eerlijke, leerzame, indrukwekkende en soms ontluisterende verhaal over cultuurverschillen, liefde en doorzettingsvermogen zeker lezen!
Ik ontving het recensie-exemplaar van @atlascontact en @declubvanechtelezers in ruil voor mijn eerlijke mening.