Recensie Het merkwaardige verhaal van Benjamin Button

Sanne de Bresser Sanne de Bresser
26 mrt 2009

Ik was erg geïnteresseerd in dit verhaal van Fitzgerald, omdat ik onlangs de film 'The curious case of Benjamin Button' heb gekeken. De film duurde erg lang, maar was erg boeiend en prachtig uitgewerkt.
Het verhaal van Fitzgerald is echter bijna niet te vergelijken met de film. Het idee dat een jongen 'oud' geboren wordt en 'jong' opgroeid, lijkt het enige te zijn wat de film uit het verhaal overgenomen heeft. Het exact verfilmen van dit verhaal van ongeveer 60 pagina's, zou nooit geleid kunnen hebben tot een film van ruim 2,5 uur. De film beschrijft dan ook een totaal andere familiegeschiedenis en heeft hierbij een duidelijke romantische verhaallijn centraal gesteld, wat in het oorspronkelijke verhaal absoluut niet zo is.
Ik vind het erg vreemd te moeten zeggen, want anders vind ik dit nooit, maar ik vond de film beter dan het verhaal. Het verhaal zelf is te kort, te abstract en te weinig diepgaand om echt in op te kunnen gaan.
Wat mij betreft hulde voor de filmmakers, dat zij zo'n kort verhaal hebben weten te transformeren tot een prachtige film!

Meer recensies van Sanne de Bresser