Een fatale leugen – Leah Konen


Lucy verhuist noodgedwongen van Brooklyn naar het afgelegen plaatsje Woodstock. Ze is op de vlucht voor haar ex. Ze krijgt bescherming van haar nieuwe buren John en Vera en er ontstaat een innige vriendschap tussen de drie buren. Tussen Lucy en John wordt het zelfs intiem. Wanneer John dood gevonden wordt in een afgelegen hut wijst alles erop dat Lucy de dader is. Zij heeft er echter niets mee te maken. Lucy gaat zelf op onderzoek uit en langzamerhand wordt er steeds meer duidelijk over haar toch niet zo vriendelijke buren. 


De eerste 100 bladzijden van dit boek zijn meer in de stijl van een roman geschreven. Er is nog geen sprake van echte spanning. Wel worden er wat vragen gecreëerd die zouden kunnen bijdragen aan de spanning, maar daar wordt door Konen geen gebruik van gemaakt. Het verhaal wordt in de ik-vorm verteld. Dat kan goed bijdragen aan de beleving van de lezer en het creëren van spanning, maar ook hier wordt geen gebruik van gemaakt. Pas na die eerste 100 pagina’s wordt de spanning langzaam opgebouwd en dat begint met de verdwijning van John. Vanaf dan neemt het verhaal een wending en zat ik op het puntje van mijn stoel. Wat mij betreft had het eerste deel een stuk korter gemogen zodat het een echte thriller zou zijn. 


Er zitten een paar kleine foutjes in. Zo draait Lucy een keer de kraan dicht en drie zinnen later draait ze weer de kraan weg. Ook rende ze naar de slaapkamer om iets te pakken en daarna rende ze naar de slaapkamer om de gordijnen te openen. Kleine foutjes die makkelijk voorkomen hadden kunnen worden. 


De stijl van Konen is wel heel prettig. Ze schrijft vlot en het boek is nooit langdradig geweest. De hoofdstukken zijn niet te lang en het verhaal zelf ontwikkelt zich ook snel. Konen weet de lezer ook makkelijk op het verkeerde been te zetten. Als je denkt dat je doorhebt hoe het zit, blijkt de vork toch anders in de steel te zitten. 


Het plot over de moord is zeer goed uitgewerkt en is heel verrassend. Het plot over Lucy en haar ex lijkt een beetje uit de lucht te komen vallen, af en toe een hint was fijn geweest en het plot was er waarschijnlijk beter door uitgekomen. 


Al met al is het een prima boek. Niet super goed, maar ook niet super slecht. Een fatale leugen krijgt van mij drie sterren.


Sanne 

Perfecte Buren


Genre: thriller

Uitgever: De Fontein

ISBN: 9789026150210

Aantal pagina’s: 364

Uitvoering: paperback

Uitgave: juni 2021


Met dank aan De Fontein voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.

Reacties op: Prima boek

32
Een fatale leugen - Leah Konen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken