Advertentie

Om te beginnen keek ik erg uit naar dit boek. Ik ben een enorme fan van The Hunger Games, en hoe leuk is het om te lezen hoe het allemaal is begonnen.
Ik vloog door de eerste hoofdstukken heen, want er gebeurde veel interessante dingen, en je kreeg direct een kijk op het leven van Snow waar in The Hunger Games niet veel in voor kwam.
Helaas heeft het boek mij over het algemeen redelijk teleurgesteld.
Het was toch net niet wat ik van het boek verwacht had. Het middenstuk van het verhaal was voor mijn gevoel erg langdradig en ik kwam er erg moeilijk doorheen.
Wel zaten er ook leuke delen in het verhaal, waardoor dingen vanuit The Hunger Games in één klap duidelijk werden. Ook werd het steeds duidelijker waarom Snow Katniss liever dood ziet dan levend.

Ik vond de schrijfstijl van het boek wel oke. De spanning die ik in de andere delen heel erg ervoer miste ik nu enorm. Ik vond het verhaal ook vrij langdradig en omslachtig beschreven. Het boek in de paperback vorm was een flink boek, maar het had misschien ook wel minder gekund als sommige situaties korter maar veel duidelijker waren omschreven. Voor mijn gevoel was ik soms zo een paar hoofdstukken verder zonder dat ik echt het gevoel had dat er veel veranderd was of dat er iets was gebeurd.
Tegen het einde zat ik weer wat beter in het verhaal doordat er opeens weer heel erg veel gebeurde, en het echt weer super boeiend was om te lezen hoe het afliep met Snow in dit deel van het verhaal.

De personages vond ik daarin tegen wel prettig. Ik vond de kijk in het leven van Snow voordat Katniss en Peeta in beeld kwamen erg boeiend en interessant. Het verklaarde ook grotendeels zijn harteloosheid en koelbloedigheid in de andere delen.
De andere personages vond ik ook een goede toevoeging in het verhaal. Het gaf het verhaal net wat meer diepgang als dat het alleen om Snow en zijn familie had gedraaid.

Ik heb het verhaal als redelijk ervaren. Het gaf een goede inkijk op het leven van Snow en een mooie toevoeging aan de reeks, maar ik miste wel de spanning die ik in de andere boeken wel ervoer.
Toch is het boek wel de moeite waard om eens te lezen als je de andere boeken hebt gelezen.

Reacties op: The Hunger Games in een ander jasje

409
De ballade van slangen en zangvogels - Suzanne Collins
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners