Joe is een bijzonder persoon!

05 juni 2020
Twaalf minuten lang is de gehele wereld compleet gehuld in duisternis.
Na deze twaalf minuten zal de wereld nooit meer hetzelfde zijn want opeens is daar een bijzondere verschijning; genaamd Joe.
Joe beweert de zoon van God te zijn, en is terug op aarde gekomen om deze te redden van de ondergang.
Als er niks gebeurt zal de aarde ten onder gaan aan milieuvervuiling, armoede en de ongelijkheid tussen de mensen.
Samen met twaalf wereldverbeteraars gaat Joe de strijd aan voor een betere wereld. Dit gaat alleen niet zonder slag of stoot.
Recensie:
Ik heb dit boek gelezen voor de Hebban Buzz. Ik heb het ervaren als een bijzonder, en origneel verhaal.
Toen ik begon aan het boek had ik enigzins wel mijn twijfels of ik er doorheen zou komen, want ik moest heel erg wennen aan het onderwerp van dit verhaal.
Hoe meer het verhaal vorderde, hoe leuker het werd. Het is dus echt een bijzonder verhaal, en zo is het ook geschreven. Het brengt ook de nodige humor en spanning met zich mee.
Het is een verhaal wat je aan het denken zet, en het laat je fantasie de vrije loop. Er wordt op een gegeven moment gesproken van de Amerikaanse en Russische president; hier denk je misschien ook meteen aan Trump en Poetin.
Zelf ben ik niet gelovig, maar ik vond dat dit verhaal op een leuke manier het geloof onder de aandacht wist te brengen.
Er komt ook een gedeelte over de Bijbel in terug, en hoe het allemaal een beetje tot stand is gekomen. Dit is op een leuke manier in het verhaal verwerkt, en niet saai of standaard.
Dit boek heeft mij ook wel een andere kijk op de wereld gegeven. We zouden inderdaad wat meer bezig moeten zijn met het mileu en met elkaar.
Het is wel een goede eye-opener. Je kunt niet de hele wereld willen verbeteren, maar je kunt er wel zelf een steentje aan bijdragen.
Het is overigens wel echt een verhaal waar je feeling voor moet hebben en misschien ook moet krijgen naarmate het verhaal zich voortzet.
Het is geen alledaags verhaal, dat maakt het ook weer erg leuk, maar het is ook wel erg wennen.
De schrijfstijl:
Ik vond de schrijfstijl van het verhaal erg prettig en goed te lezen.
Er wordt gewisseld tussen de perspectieven van Joe, de wereldverbeteraars en de presidenten.
Zo kijk je door de ogen van verschillende personages, en is het verhaal ook beter te begrijpen.
Wel vond ik de personages soms te oppervlakkig. --> Zie kopje personages voor de toelichting.
De personages:
Mijn favoriete personage was toch wel Sophie. Ik vond haar personage en karakter erg goed neergezet in het boek. Wel vond ik haar enigzins naïef, maar dit maakte haar ook wel weer leuk.
Wel vond ik de personages wat te oppervlakkig uitgewerkt in het verhaal. Joe moest een hele aantrekkelijke man voorstellen, maar ik ben zijn uiterlijke omschrijving in het verhaal niet echt tegengekomen.
Ook vond ik de overige personages zoals de wereldverbeteraars en de presidenten niet altijd even best uitgewerkt.
De man van een van de wereldverbeteraars was een politiek gevangene, maar er is niet echt duidelijk geworden waarom hij vast zit en of dit misschien al een connectie had met Joe.
Als de personages op sommige vlakken wat beter waren uitgewerkt, dan was het nog een leuker verhaal geweest en op sommige punten ook beter te begrijpen.
Mijn favoriete quote uit het verhaal:
"Be the change that you wish to see in the world" - Mahatma Gandhi
Conclusie:
Ik zou dit boek zeker aanraden om eens te gaan lezen. Dit boek geeft een hele andere kijk op de wereld.
Het is een boek waarbij je niet meteen op moet geven als je er in het begin niet goed inkomt; het wordt echt beter.
Recensie:
De schrijfstijl:
Ik vond de schrijfstijl van het verhaal erg prettig en goed te lezen.
De personages:
Mijn favoriete quote uit het verhaal: