Advertentie

Al is de leugen nog zo snel.........
In de leesclub Thrillzone las ik De beste leugen van Tanen Jones.
De beste leugen is het thrillerdebuut van Tanen Jones.
Na de dood van haar vader erft Leslie samen met haar zus Robin een aanzienlijk bedrag. Voorwaarde is echter dat ze samen bij de notaris verschijnen . Leslie heeft haar zus al jaren niet gezien en gaat naar haar op zoek, wanneer ze haar eindelijk heeft gevonden blijkt ze net te zijn gestorven aan een overdosis.
Leslie ontvlucht het huis, zonder de autoriteiten op de hoogte te stellen. Nog bijkomend van de schrik ontmoet ze Mary en vertelt wat haar is overkomen. Samen bedenken ze een plan om toch de erfenis te kunnen innen. Dat Mary wel enige gelijkenis vertoont met Robin werkt in hun voordeel. Na een nacht doorgebracht te hebben in een hotel besluiten ze de terugreis naar de de woonplaats, en het gezin, van Leslie samen te aanvaarden.
Al snel blijkt dat de beide vrouwen ieder hun eigen geheimen en beweegredenen hebben.
Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van 3 vrouwen, Leslie, Mary en Robin. Het verhaal van Robin geeft een inkijkje in het verleden en de jeugdjaren van de beide zussen. De beide zussen waren ooit dol op elkaar maar iets maakte dat ze elkaar gingen ontlopen .
In korte hoofdstukken neemt Tanen Jones de lezer mee in heden en geschiedenis. Zo kom je als lezer steeds meer te weten over de geheimen van de hoofdpersonen. Het boek leest vlot en is in korte hoofdstukken verdeeld. Zal het de beide vrouwen lukken om de erfenis binnen te halen of vallen ze uiteindelijk door de mand?
Gedurende het lezen worden steeds meer geheimen ontrafeld, het boek leest vlot, maar echte spanning ontbreekt.
Het boek zou ik typeren als een spannende roman en niet als een thriller.
Ondanks dat de waarheid langzaam maar zeker duidelijk wordt, is het einde toch wel enigszins verrassend te noemen.
In het nawoord tipt Tanen Jones nog een trauma aan die wellicht ten grondslag ligt aan de gebeurtenissen. Dat dit in het boek niet echt is uitgewerkt, is achteraf, naar mijn idee, een gemiste kans.
Al met al vond ik het een onderhoudend boek, maar zeker geen thriller.
Ik waardeer het boek met 3 sterren.

Reacties op: Al is de leugen nog zo snel ...

25
De beste leugen - Tanen Jones
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners