‘Amber & Emir’ is een uniek verhaal in het feelgood genre!

wat Maaike leest 30 december 2025
Dankjulliewel Loft Books voor het recensie exemplaar!

Het verhaal
Het lukt Amber maar niet om haar rijbewijs te halen,
wanneer ze ondoordacht wisselt van rijschool lijkt dit
een verkeerde keuze.
Haar nieuwe instructeur heeft haar een jaar geleden bijna
van de fiets gereden, lapte álle verkeersregels aan zijn laars
én is Turks. Slechter kun je het niet treffen…
Het tegendeel blijkt waar: Emir heeft humor, is aardig
en haalt de beste autorijvaardigheden in haar naar boven..
Lukt het Amber haar vooroordelen aan de kant te zetten..?

Is het een aanrader?
‘Amber & Emir’ is het ‘papieren’ debuut van Eveline Heijnen en met het lezen van de roman maak ik kennis met het werk van deze auteur.
De cover is aantrekkelijk en geeft je een eerste indruk van de hoofdpersonages Amber & Emir. Eveline Heijnen heeft een heerlijke, hedendaagse en toegankelijke schrijfstijl waardoor je snel de verhaallijnen ingetrokken wordt.
Je blijft ondanks de kleine setting en het geringe aantal personages geboeid van het eerste tot het laatste hoofdstuk, de hoofdpersonages zijn alledaags waardoor je je goed in hen kunt inleven. De mooi uitgewerkte maatschappelijke onderwerpen als vooroordelen, verlies, rouw en gevormd worden door je afkomst in combinatie met luchtigheid en humor zorgen voor een fantastische feelgood met een perfecte balans.
Ik had het boek dan ook veel te snel uit!

‘Amber & Emir’ is een uniek verhaal in het feelgood genre en voor mij een geweldige kennismaking met Eveline Heijnen. Ik kan niet wachten om meer boeken van haar te lezen!

Meer recensies van wat Maaike leest