Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Mooi inkijkje in 'de kleine maffia'

Zeger 11 juni 2024
Het boek vertelt de familiegeschiedenis van de schrijver en dan met name het verhaal van zijn grootvader, en naamgenoot, Russel Shorto. Russel is een vooraanstaand lid van de Italiaanse maffia in Johnstown, een kleine industriestad in het Oosten van de Verenigde Staten. Als Russel (de schrijver niet de maffioso) wordt benaderd door een ver familielid om het verhaal van zijn opa te onderzoeken besluit die na lang twijfelen om het verboden onderwerp in de familie onder de loep te nemen. Vanaf hier wordt je meegenomen in de opkomst van Russel (de maffioso niet de schrijver) tegen de achtergrond van de Amerikaanse geschiedenis.

Het boek geeft een mooi inkijkje in de opkomst van de Italiaanse maffia in de kleinere steden in Amerika en hoe deze mede (misschien zelfs vooral) tot wasdom heeft kunnen komen met behulp van de overheid. Doordat het een persoonlijk verhaal is, beperkt het boek zich niet enkel tot verhalende geschiedenis, maar blijkt het ook een emotionele zoektocht te worden, die erg mooi en eerlijk wordt beschreven.
In zijn onderzoek spreekt de schrijver veel verschillende mensen en familieleden waardoor het soms wel wat moeilijk te volgen is. Het feit dat het Siciliaans gebruik is om kinderen te vernoemen naar de opa helpt hier ook niet bij. Maar afgezien daarvan een grote aanrader, vooral voor wie geïnteresseerd is in true crime/maffia!

Reageer op deze recensie

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?