Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Ibiza, Land van liefde

Claar van Lieshout 09 februari 2016 Boekverkoper
‘Magical Mystery Tour’

'Ibiza, Land van liefde'; heerlijk, nostalgie met 'Rijam', dorpse vriendschap, ‘slierten' scholieren, de St. Annalaan Nijmegen, Kennedy, NVSH, wijn, stuff en het begin van een trip naar Marokko.

Wie gaat mee op reis in 'Ibiza, land van liefde'?

Over de periode van de Sixties&Seventies met 'beautiful people' en 'born to be wild' schetst Mireille van Hout een fraai beeld.

Onbezonnen leven 'on the edge' met experimentele drugs, vrije liefde en een ongedwongen houding. Af en toe een geldwissel van 'thuis', wat geld van een verkocht kunstwerk, van zelfgemaakte kleding, klusjes of 'uitje' voor toeristen.

Zo worden de dagen door de jonge 'hippie' gemeenschap op het paradijselijk eiland Ibiza aan elkaar geweven,

Tegelijk is het ook de tijd waarin de basis gelegd werd voor de toekomst van de ‘bloemenbaby’ van Boudewijn en Anna; little Sun Dance, haar vriendje Ziggy, de ouders en hun nakomelingen.

Jaren later houd Ziggy, Sue die spiegel van het verleden voor en is er voor haar geen andere mogelijkheid dan erin te kijken, het lot is onafwendbaar.

Ze moet terug naar het eiland want daar zijn hun levens verankert, daar ligt hun ziel.

Ibiza, Land van liefde, het is een zeer plezierige beleving, een feest van herkenning, de sfeer, muziek & het vrije leven’.
Schrijfster Mireille van Hout laat ook de keerzijde ervan zien, de schrijnende gevolgen, gemis en hartenpijn.

Wat overheerst in ‘Ibiza…het eiland van mystiek en vrijheid’ is dat kostelijke gevoel te lezen in een heerlijke roman, Loved-it

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Claar van Lieshout