Deel twee overstijgt het eerste deel, op naar deel drie !
Wat ik mij herinner van het eerste deel is dat ik het wat langzaam op gang vond komen door de vrij lange introductie van de hoofpersonage. Eenmaal halverwege zat het tempo er goed in en dan is het wachten op een tweede deel.
Vaak bij een trilogie zakt het verhaal bij het tweede deel een beetje in maar dat is hier totaal niet het geval. Vanaf pagina 1 zit je vol in het verhaal en er zit naar mijn gevoel meer actie in dan in het eerste deel.
De worsteling die hoofdpersonage Esther heeft met haar wolveneigenschappen worden mooi omschreven. Wat ik vooral waardeer is dat naast de jacht op het antiserum (wat natuurlijk het belangrijkste is) er ook ruimte is voor het gewone leven van Esther, Ze moet naar school en komt daar in aanmerking met pesterijen. De zaken die gewone kinderen mee maken op school. Daardoor is het denk ik extra aanspreekbaar voor jongere lezers. Toch een stukje herkenning maar genoeg ontsnapping naar een fantasy wereld.
Kortom het tweede deel overstijgt het eerste dus de lat ligt nog voor deel 3 !
Kortom het tweede deel overstijgt het eerste dus de lat ligt nog voor deel 3 !