Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Aelin is nog steeds in handen van Maeve. Gedaantewisselaar Lysandra houdt de rol van Aelin aan om alle bondgenoten bij zich te houden, maar dat wordt steeds lastiger. Nu de strijd losbreekt, beginnen mensen zich af te vragen waarom Aelin hen niet met haar vuur redt. Ondertussen is Rowan op zoek naar Aelin, vastbesloten om zijn metgezel te redden. Maar hij moet zich haasten, want de legers van Morath rukken op en het is de vraag hoe lang ze zich nog staande weten te houden…

Waar Toren van Dageraad (deel 6) focuste op de verhaallijn van Chaol, zijn in dit laatste deel alle personages weer aanwezig. De verhaallijnen rond al deze personages zorgen voor veel afwisseling, maar in het begin ook voor wat verwarring. Want wie was wie nu ook alweer? Een lijst met personages achterin het boek zou dan ook een welkome aanvulling zijn geweest.

Wie eenmaal weer alles op een rijtje heeft, kan weer volop genieten. De personages zijn goed uitgewerkt en er zitten weer heel wat goed geschreven actiescènes in Koninkrijk van as. Verschillende cliffhangers zorgen ervoor dat je snel wilt doorlezen. Maas heeft ook weer enkele onverwachte gebeurtenissen in het verhaal verwerkt, zodat je niet alleen op het puntje van je stoel zit, maar ook een paar keer goed verrast wordt.

Koninkrijk van as is hiermee een waardige afsluiter van deze fantastische serie. Het einde komt misschien iets te gemakkelijk en de afsluitende hoofdstukken zijn wel erg positief, bijna zoetsappig. Het is haar vergeven. De Troon van glas serie is er een om te lezen en te herlezen.

Reacties op: Waardige afsluiter

485
Koninkrijk van as - Sarah J. Maas
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners