Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Op reis

Nancy Bastiaans 09 juli 2019 Auteur
Ik heb ‘Wervelstof’ van Suzanna Esther met veel plezier gelezen. Net als de hoofdpersonages, is het boek (qua genre) niet heel makkelijk te duiden. Esther neemt je mee in de worsteling van een jonge vrouw die haar leven richting probeert te geven. Het wordt voor haar nog ingewikkelder als Steve haar pad kruist. Tot dat moment had ik als lezer het gevoel een autobiografie te lezen en pakte het me nog niet.
Vanaf het punt dat het hoofdpersonage voet op Amerikaanse bodem zet om bij Steve te zijn, krijgt het verhaal een thrillerachtige wending. De sfeer is beklemmend, de omgeving is zo beeldend weergegeven dat ik me als lezer ter plekke waande. Dat deel van het boek is voor mij letterlijk een tornado waarin je meegezogen wordt en ook weer uit wil. Naar adem snakt omdat de personages stikken in het gevecht met hun eigen verleden en in hun (ambivalente) gevoelens voor elkaar.
Het enige minpuntje vind ik dat ik als lezer meer van de achtergrond van de personages had willen weten.
Al met al een boek waar ik even in moest komen maar me toen ook goed bij de kladden had.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Nancy Bastiaans

Gesponsord

De nieuwe, betoverende roman van Cristina Caboni! In Het honingpad vindt Alice zichzelf tijdens de zoektocht naar haar familiegeschiedenis.

De Hebban Debuutprijs 2023 is gewonnen door Forugh Karimi met haar debuutroman De moeders van Mahipar. Een wrang, maar vooral heel liefdevol verhaal over de band tussen moeder en zoon.

Als allereerste Hebban Boek van de Maand is de weergaloze roman Alles wat had kunnen zijn van de Nigeriaanse schrijfster Ayọ̀bámi Adébáyọ̀ gekozen door het Hebban Panel. Laat dit boek je uitdagen.