Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Wat een mooi boek

Nathalie Koenekoop 29 juli 2017 Auteur
Maribeth heeft een druk gezinsleven en een baan die veel tijd opeist. Als ze een hartaanval krijgt heeft ze het niet eens door. En het lukt daarna niet om rust te krijgen voor herstel; haar man zit op zijn werk in een drukke periode waarin hij moet overwerken, hij laat haar moeder komen, maar die veroorzaakt alleen maar extra klusjes in huis en de kinderen eisen alle aandacht op. Maribeth is ten einde raad en pakt haar koffer en vertrekt.

In het eerste hoofdstuk moet ik even wennen aan de toon in de schrijfstijl. Die is anders dan ik ben gewend, maar na dit eerste hoofdstuk ben ik er al helemaal vertrouwd aan geraakt. Ik leef mee met Maribeth, krijg medelijden en wil haar door elkaar schudden en roepen “Laat het maar eens goed misgaan en denk nu aan jezelf!” Maar Maribeth is een perfectionist en eigenwijs.

Maribeth is als personage heel goed neergezet en het is geloofwaardig (als lezer wordt je juist blij) als ze eindelijk vertrekt en alleen aan haarzelf denkt.
Ook na haar vertrek, als Maribeth probeert zichzelf terug te vinden, blijft het spannend. Ik leef mee, maar ga me ook afvragen hoe Jason en de kinderen dit vinden. Zou hij het redden zonder haar? Zou hij kwaad zijn? Zou ze nog wel terug kunnen gaan ooit, of zal ze uiteindelijk hier blijven? Het houdt me geboeid in het verhaal tot de laatste bladzijde.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Nathalie Koenekoop

Gesponsord

Een ijzingwekkend en uiterst actueel vervolg in de succesvolle Millennium-serie, geschreven door de Zweedse bestsellerauteur Karin Smirnoff.

Een berger ontdekt in een scheepswrak het stoffelijk overschot van een duiker. Het onderzoek van rechercheur Liewe Cupido leidt naar een duikclub op Terschelling. Een duistere zaak.

Op welk moment zet je de regels opzij? De nieuwe beklemmend spannende thriller van Marion Pauw. Een vriendengroep is fantastisch. Tot die zich tegen je keert.

De nieuwe Nicci French. Een bloedstollend spannende thriller waarin oude en nieuwe politiezaken verstrengeld raken.

Een actuele thriller over Vladimir Poetins dochter. Hoever reiken de ambities van Poetin? Richt hij zijn vizier op de rest van Europa? En welke rol speelt zijn dochter Maria Poetina?

Bloedmaan, de bloedstollend spannende nieuwe bestseller van Jo Nesbø. Harry Hole is terug en moet in een race tegen de klok een seriemoordenaar ontmaskeren

In deze nieuwe spionagethriller komt de Repair Club onder leiding van Johan Antink samen voor een nieuwe zaak. De timer tikt genadeloos door en voor hij op nul staat, moet de moordenaar bekend zijn.

De baas van een Zweeds mijnbouwbedrijf wordt op gruwelijke wijze vermoord. Een jonge blinde vrouw besmeurd met bloed wordt als getuige in een kast gevonden. Wat is er echt gebeurd in het zomerhuis? 

Nieuwe thriller van de Gouden Strop-winnaar van 2021! Een doodgewone nieuwbouwwijk in Nederland. Daar gebeuren geen rare dingen. Toch?

Er gebeuren mysterieuze dingen in en rond de villa van Lynn en haar man, sterrenkok Camiel. Wie houdt zich anders voor in deze bloedstollende nieuwe thriller van Esther Verhoef?

'Mia zou een liefdesverhaal krijgen en dat had ik ook geschreven, maar het voelde niet helemaal oké. Dat was niet haar toekomst.' - Lees het interview met Samuel Bjørk en maak kans op het boek!