Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Een verhaal dat het hart raakt

Priscilla 21 januari 2019
Sarah Miller ontmoet in de zomer van 1972 tijdens haar verblijf in een strandhuisje, Evan Bennet een beginnend advocaat uit een welgesteld gezin. Hun levens zijn volkomen tegenovergesteld, desondanks blijkt al snel dat dit niet zomaar een zomerliefde is. Hun verliefdheid zet zich al snel om in intense liefde. Uiteindelijk komt het vertrek van Sarah dichterbij en maken ze elkaar een belofte. Komen zij beiden deze belofte na? Of heeft het leven hele andere plannen?

‘Een leven geleden’ was voor mij geen roman zoals anderen. Het is een uniek, hartverwarmend verhaal dat zo raakt dat op het moment dat je de laatste bladzijde omslaat je moet bijkomen omdat je hart overloopt van de liefde geschreven met zoveel woorden.

Zowel het verhaal als de schrijfstijl zijn prettig leesbaar. Een van de mooiste punten m.b.t. de schrijfstijl vond ik de woordkeuze en de zinnen van de schrijver die volledig mooi in elkaar overliepen. De zinnen alleen al zaten vol emotie en namen je mee in een verhaal van liefde en verdriet. Alles was zo gedetailleerd beschreven dat het was alsof je het kon ruiken, proeven, kon zien.

De hoofdpersonen, Sarah en Evan, zijn zo helder beschreven dat je je niet hoeft af te vragen wat zij voor elkaar betekenen. Het is voelbaar in elk woord dat je leest.

Alle personages vond ik prachtig uitgewerkt. Elk hun eigen rol in het verhaal met precies de juiste details om hun rol op passende wijze te verwoorden.

Het verhaal zelf was krachtig met een mooie afwisseling tussen heden en verleden. Een mooie geschiedenis, verassend en tot aan het laatste hoofdstuk hoopvol, maar ook daarna.
Ik vond het mooi om stukjes geschiedenis te lezen van plaatsen en gebeurtenissen. Ook deze waren gedetailleerd beschreven voor mij een toevoeging aan het verhaal.

Na bovenstaande zal mijn conclusie niet verassend zijn. Dit verhaal is er een om gelezen te worden.
Het heeft mij laten lachen, mij laten huilen. Maar vooral ook doen beseffen te genieten van het leven zoals het komt en de liefde te omarmen.

Weinig schrijvers hebben mij met hun woorden intense emoties kunnen laten voelen. Jerrad Hoff is het gelukt.
Dit verhaal, de wijze van schrijven, heeft mijn hart geraakt, om het vervolgens niet meer los te laten.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Priscilla

Gesponsord

Een ijzingwekkend en uiterst actueel vervolg in de succesvolle Millennium-serie, geschreven door de Zweedse bestsellerauteur Karin Smirnoff.

Een berger ontdekt in een scheepswrak het stoffelijk overschot van een duiker. Het onderzoek van rechercheur Liewe Cupido leidt naar een duikclub op Terschelling. Een duistere zaak.

Op welk moment zet je de regels opzij? De nieuwe beklemmend spannende thriller van Marion Pauw. Een vriendengroep is fantastisch. Tot die zich tegen je keert.

De nieuwe Nicci French. Een bloedstollend spannende thriller waarin oude en nieuwe politiezaken verstrengeld raken.

Een actuele thriller over Vladimir Poetins dochter. Hoever reiken de ambities van Poetin? Richt hij zijn vizier op de rest van Europa? En welke rol speelt zijn dochter Maria Poetina?

Bloedmaan, de bloedstollend spannende nieuwe bestseller van Jo Nesbø. Harry Hole is terug en moet in een race tegen de klok een seriemoordenaar ontmaskeren

In deze nieuwe spionagethriller komt de Repair Club onder leiding van Johan Antink samen voor een nieuwe zaak. De timer tikt genadeloos door en voor hij op nul staat, moet de moordenaar bekend zijn.

De baas van een Zweeds mijnbouwbedrijf wordt op gruwelijke wijze vermoord. Een jonge blinde vrouw besmeurd met bloed wordt als getuige in een kast gevonden. Wat is er echt gebeurd in het zomerhuis? 

Nieuwe thriller van de Gouden Strop-winnaar van 2021! Een doodgewone nieuwbouwwijk in Nederland. Daar gebeuren geen rare dingen. Toch?

Er gebeuren mysterieuze dingen in en rond de villa van Lynn en haar man, sterrenkok Camiel. Wie houdt zich anders voor in deze bloedstollende nieuwe thriller van Esther Verhoef?

'Mia zou een liefdesverhaal krijgen en dat had ik ook geschreven, maar het voelde niet helemaal oké. Dat was niet haar toekomst.' - Lees het interview met Samuel Bjørk en maak kans op het boek!