Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Veel te snel uit!

Sandra Hutchison 09 maart 2017
De vijf opdrachten is het eerste boek in de spannende jeugdboekenserie rondom een geheime club. Flora en Anniek zijn beste vriendinnen, maar in het dorp waar ze wonen valt weinig te bleven, eigenlijk is het er gewoon saai. Dan krijgt Flora een mysterieuze brief van een club met de naam De groene hand. Als Flora bij de groep wil horen dan moet ze zich eerst bewijzen en vijf opdrachten doen, heel spannend allemaal, maar gaat dit alles niet ten koste van haar vriendschap met Anniek?

De groene hand 1 – De vijf opdrachten is een geslaagde, veelbelovende kennismaking met de spannende jeugdboekenreeks De groene hand. Susan van ’t Hullenaar, de auteur van deze boekenreeks heeft een vlotte schrijfstijl en weet spanning, mysterie en avontuur samen te brengen in een leuk en origineel verhaal. Je beleeft als lezer het avontuur mee met het sympathieke meisje Flora. Je weet telkens precies net zoveel als zij, waardoor het verhaal van het begin tot het eind spannend blijft. Een verhaal waarin zowel jongens als meisjes voor komen. De vijf opdrachten is dan ook zowel voor jongens als voor meisjes vanaf ongeveer acht jaar een aanrader. Ook leuk om aan iets jongere kinderen voor te lezen en een fijn boek voor in de klas. Het boek leest zeer vlot weg. Eigenlijk is het boek gewoon veel te snel uit. Gelukkig is er wel al een tweede deel van deze serie verschenen, snel verder lezen dus!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Sandra Hutchison

Gesponsord

Een ijzingwekkend en uiterst actueel vervolg in de succesvolle Millennium-serie, geschreven door de Zweedse bestsellerauteur Karin Smirnoff.

Een berger ontdekt in een scheepswrak het stoffelijk overschot van een duiker. Het onderzoek van rechercheur Liewe Cupido leidt naar een duikclub op Terschelling. Een duistere zaak.

Op welk moment zet je de regels opzij? De nieuwe beklemmend spannende thriller van Marion Pauw. Een vriendengroep is fantastisch. Tot die zich tegen je keert.

De nieuwe Nicci French. Een bloedstollend spannende thriller waarin oude en nieuwe politiezaken verstrengeld raken.

Een actuele thriller over Vladimir Poetins dochter. Hoever reiken de ambities van Poetin? Richt hij zijn vizier op de rest van Europa? En welke rol speelt zijn dochter Maria Poetina?

Bloedmaan, de bloedstollend spannende nieuwe bestseller van Jo Nesbø. Harry Hole is terug en moet in een race tegen de klok een seriemoordenaar ontmaskeren

In deze nieuwe spionagethriller komt de Repair Club onder leiding van Johan Antink samen voor een nieuwe zaak. De timer tikt genadeloos door en voor hij op nul staat, moet de moordenaar bekend zijn.

De baas van een Zweeds mijnbouwbedrijf wordt op gruwelijke wijze vermoord. Een jonge blinde vrouw besmeurd met bloed wordt als getuige in een kast gevonden. Wat is er echt gebeurd in het zomerhuis? 

Nieuwe thriller van de Gouden Strop-winnaar van 2021! Een doodgewone nieuwbouwwijk in Nederland. Daar gebeuren geen rare dingen. Toch?

Er gebeuren mysterieuze dingen in en rond de villa van Lynn en haar man, sterrenkok Camiel. Wie houdt zich anders voor in deze bloedstollende nieuwe thriller van Esther Verhoef?

'Mia zou een liefdesverhaal krijgen en dat had ik ook geschreven, maar het voelde niet helemaal oké. Dat was niet haar toekomst.' - Lees het interview met Samuel Bjørk en maak kans op het boek!