Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Leven leven

‘Een voltooid leven’ heeft een bijzondere cover en ik was nieuwsgierig naar het verband met het verhaal. Dat verband is trouwens een bijzondere!

In het begin dacht ik: “dit wordt zo’n vermoeiend, zwaar boek…”, maar dat is niet zo! Het is juist een heel mooi verhaal over een (bijna) voltooid leven. Doordat je leest vanuit Doortje wordt het verhaal interessant. Het is origineel en bijzonder. Daarnaast lees je vanuit de kleindochter Sterre, maar dat had voor mij niet gehoeven. Ik had genoeg aan het perspectief van Doortje.

Annerieke de Vries heeft een hele goede schrijfstijl. Je wordt direct meegenomen in het verhaal. Het is vlot geschreven. Er stond nogal wat tekst op de achterkant van het boek. Daarom heb ik mijn samenvatting ingekort. Ik wilde namelijk niks prijsgeven van het verhaal.

‘Een voltooid leven’ is een heel mooi verhaal. De tranen liepen soms over mijn wangen, maar soms moest ik ook lachen. Dit boek laat heel mooi het sterfproces van iemand zien en ik denk dat dit veel mensen zou kunnen helpen.

In het verhaal sluimert het verdriet op de achtergrond. Op de voorgrond staat juist plezier hebben en genieten van het leven. Het verhaal draait niet om de ziekte, maar om het leven leven.

Meer lezen? http://www.veroniquesboekenhoekje.nl/recensie-een-voltooid-leven-annerieke-de-vries/

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Veronique Janssen

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?